KANCELARIJA ZA KIM: Osuđujemo napad na Nikolu Rašića

Tanjug

22. 02. 2021. u 20:10

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštije je večeras osudila i izrazila duboku zabrinutost zbog fizičkog napada na Nikolu Rašića, sina Nenada Rašića.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Осуђујемо напад на Николу Рашића

Foto: Depositphotos

Kancelarija zahteva od pripadnika kosovske policije da bez odlaganja i oklevanja otkriju i procesuiraju počinioce ovog čina nasilja.

"Samo tako se može obezbediti sigurnost za pripadnike srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i poslati neophodna poruka o nultoj toleranciji na bilo koji oblik nasilja", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Dodaju da taj slučaj ne sme ostati samo jedan u nizu nerasvetljenih incidenata na Kosovu i Metohiji, posebno jer se na meti izgrednika našlo dete.

"Ovaj slučaj je i zadatak za međunarodnu zajednicu da na delu pokaže da je spremna i sposobna da ispuni svoju misiju i osigura bezbednost na Kosovu i Metohiji, kao i prostor za miran suživot svih zajednica", ističe se u saopštenju.

Nenad Rašić je prethodno za prištinski "Reporteri" rekao da je njegov sin pretučen danas u Lapljem selu kod Gračanice, po završetku nastave i izlaska iz škole.

Nikolu Rašića tuklo je nekoliko osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća