JAVNI SERVIS: SBB pljačka građane Srbije i RTS

V. C. S.

22. 02. 2021. u 18:15

SBB i dalje ne poštuje zakone Srbije i nastavlja sa pljačkom i građana Srbije i RTS-a, saopštio je RTS, ogorčen zato što je ovaj kablovski operator, kako navode, nezakonito emitovao na svojoj platformi EON film "Dara iz Jasenovca".

ЈАВНИ СЕРВИС: СББ пљачка грађане Србије и РТС

Foto RTS

- To je prva činjenica koju SBB pokušava da sakrije od javnosti Srbije. Druga činjenica koju prećutkuju jeste da na osnovu rešenja Privrednog suda iz februara 2019. godine nemaju prava da na EON-u emituju programe RTS. Dakle, SBB ne poštuje odluku suda - kažu za "Novosti" u Javnom medijskom servisu.

Podsećaju i da je RTS za istovetno kršenje zakona svojevremeno tužio TV Pink i da su sve sudske instance presudile u korist nacionalne televizije.

Kompanija SBB je odgovorila da je RTS "diskriminisala samo korisnike EON aplikacije", a "nijednom rečju nisu objasnili zašto su dozvolili Telekomu da piratizuje film i emituje ga preko svojih aplikacija". Takođe podsećaju da su ograničili gledanje filma na realno vreme, bez mogućnosti naknadnog i ponovljenog, kao i gledanja na mobilnim telefonima ili tabletima.

- RTS je svim emiterima, dakle i SBB i Telekomu, rekao koja je prava emitovanja kupio za "Daru iz Jasenovca" i insistirao da niko od njih nema pravo na odloženo gledanje, niti na prikazivanje na tabletima, računarima i mobilnim telefonima - navode u Javnom servisu. - Ako je tačno da korisnici EON-a nisu mogli da gledaju film na drugim uređajima (mogli su na televizorima), a korisnici Telekoma su mogli, to nije naša krivica. RTS nema mehanizam, osim tužbe za naknadu štete, da natera emitere da poštuju naše ugovorne obaveze.

Oni navode i primer kada je FIBA htela da tuži sudu RTS zato što je Junajted medija (vlasnik SBB-a) emitovao u BiH utakmice košarkaške reprezentacije Srbije iako nije smeo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri