"ŠTA DA VAM KAŽEM, OVO JE MOJA SREĆA": Ministar Mali potpisao ugovor sa dobitnikom stana u Beogradu (FOTO)

Novosti online

19. 02. 2021. u 12:41

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potpisao je danas ugovor sa dobitnikom stana u okviru drugog kola nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" Stevom Siljanovskim iz Jabuke.

ШТА ДА ВАМ КАЖЕМ, ОВО ЈЕ МОЈА СРЕЋА: Министар Мали потписао уговор са добитником стана у Београду (ФОТО)

Foto: Instagram

Dobitnik stana u naselju „Zemunske kapije“ je tom prilikom izrazio zahvalnost državi na organizaciji ove nagradne igre i istakao da još uvek ne može da veruje da je baš on izvučen za glavnu nagradu. 

- Ja sam već 14 godina u penziji, živim u Jabuci. Za dva dana mi je rođendan, a darivan sam stanom. Tako nešto doživeti... Šta da vam kažem? Ovo je moja sreća - rekao je Siljanovski.

Ministar Mali se zahvalio gospodinu Siljanovskom na učešću u nagradnoj igri i poželio mu da sa puno lepih trenutaka provede svoje penzionerske dane u naselju „Zemunske kapije“.

- Hvala što podržavate Vladu Republike Srbije u borbi protiv sive ekonomije. Ova nagradna igra je veoma važna jer, između ostalog, pokazuje i na koji način možemo da podržimo naše najstarije sugrađane - istakao je ministar.

On je tom prilikom podsetio da je prva mera pomoći prošle godine na početku epidemije virusa korona bila upravo jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 4.000 dinara, te da je krajem 2020. godine izdvojeno još po 5.000 dinara za najstarije sugrađane.

- Povećali smo penzije po švajcarskoj formuli za 5,9 odsto, a prva uvećana penzija isplaćena je pre samo par dana. Sada, u trećem paketu pomoći građanima i privredi, imamo 110 evra koje ćemo dodatno isplatiti svakom našem najstarijem sugrađaninu - rekao je Mali i naglasio da to ne bi bilo moguće bez jake države i stabilnih javnih finansija.

Ministar se osvrnuo i na svakodnevnu borbu protiv sive ekonomije i istakao da kroz uzimanje fiskalnih računa dobijamo prihode u budžetu iz kojih se finansiraju veće penzije, pomoć penzionerima, nabavka lekova, medicinske opreme, izgradnja novih puteva, kao i povećanje plata.

- Ovo je, po meni, sjajan primer da se pokaže zašto je borba protiv sive ekonomije važna – a to je da bi pomogli upravo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, ali i da bi gradili lepše, odgovornije i uređenije društvo - zaključio je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...