BIBLIOTEKA I DNEVNICI IVANOVIĆA U „ADLIGATU“: Oliverova supruga poklonila vrednu arhivu Udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju

V.C.S.

13. 01. 2021. u 20:45

БИБЛИОТЕКА И ДНЕВНИЦИ ИВАНОВИЋА У „АДЛИГАТУ“: Оливерова супруга поклонила вредну архиву Удружењу за културу, уметност и међународну сарадњу

Foto: Tanjug

KNJIGE i lični predmeti Olivera Ivanovića biće ubuduće deo bogatog fonda u okviru Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“. Kako je saopšteno iz ovog udruženja, Milena Popović Ivanović, Oliverova supruga, poklonila je „Adligatu“ zbirku predmeta iz njegove zaostavštine povodom trogodišnjice Oliverove tragične smrti.

Zbirka će biti čuvana kao jedinstvena celina i data na uvid javnosti. Biće potpisan ugovor kojim se Udruženju „Adligat“ poklanjaju Ivanovićeva biblioteka, koja sadrži mnogo knjiga sa posvetama, arhiva i sveske sa njegovim beleškama i dnevnicima.

- Želja Adligata je da se sačuva dragocena dokumentacija i drugi predmeti koji mogu biti od važnosti za zaumevanje jednog značajnog istorijskog trenutka na KiM. Udruženje „Adligat“ se ne bavi politikom, ali preuzima na sebe čuvanje arhivske građe i istorijskih materijala, bez ulaženja u vrednosne sudove - kaže Viktor Lazić, predsednik „Adligata“, i ističe da je Ivanovića i lično poznavao, kao i da je on, u više prilika, na korektan način pomagao kolegama, ali i nepoznatim ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)