KO SVE SEDA U ŠKOLSKE KLUPE? Ministarstvo poslalo školama detaljno uputstvo - evo kako će se odvijati nastava do kraja prvog polugodišta

Novosti onlajn

13. 01. 2021. u 19:30

КО СВЕ СЕДА У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ? Министарство послало школама детаљно упутство - ево како ће се одвијати настава до краја првог полугодишта

foto D. Milovanović

MINISTARSTVO prosvete nauke i tehnološkog razvoja prosledilo je posredstvom školskih uprava svim školama u Srbiji dodatna detaljna uputstva za organizaciju rada osnovnih i srednjih škola do kraja prvog polugodišta.

Uputstva su doneta na osnovu preporuka Kriznog štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i Uredbe o  Dopuni uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kojom se propisuju nove mere za organizaciju rada osnovnih i srednjih škola i izmena školskog kalendara za školsku 2020/2021. godinu.

Prema navedenoj Uredbi u periodu od 30. novembra do 18. decembra 2020. godine, samo će učeninici prvog ciklusa osnovne škole pohađati nastavu u školama.

Prema izmenjenom kalendaru obrazovno-vaspitnog rada zimski raspust traje od 21. decembra 2020. godine do 15. januara 2021. godine, a prvi dan drugog polugodišta je 18. januar.

Ministarstvo zahvaljuje zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja na posvećenom delovanju i odgovornom postupanju kojim obezbeđuju uspešno ostvarivanje obrazovno-vaspitnog rada i ukupnog rada škola, kao i na disciplini, poštovanju i sprovođenju svih epidemioloških mera koje čine da škole budu sigurno i bezbedno mesto za učenike i zaposlene.

Preuzmite uputstva na http://www.mpn.gov.rs/ministarstvo-prosvete-uputilo-skolama-detaljna-uputstva-o-organizaciji-rada-osnovnih-i-srednjih-skola-do-kraja-prvog-polugodista/

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)