VLASOTINCE BEZ VODE ZA PIĆE: Oštećen vodozahvat na Vlasini – počela sanacija štete nakon poplava

I.M.

12. 01. 2021. u 12:47

ВЛАСОТИНЦЕ БЕЗ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ: Оштећен водозахват на Власини – почела санација штете након поплава

Foto: GU Vlasotince

VODOSTAJ Vlasine opao je za oko dva metra u odnosu na juče, pa više nema opasnosti od izlivanja šahti i plavljenja dvorišta i kuća u Vlasotincu.

Počelo je saniranja šteta koje su nastale usled obilnih padavina.

Vatrogasci pomažu u ismpumpavanju vode iz podruma i garaža u Gložanu, ima odrona na putevima, pojavilo se klizište u selu Šišava, a prema Lopošunji meštani, i zaposleni u preduzeću za održvanje puteva, uklanjaju drveće sa puta.

Porodicama iz romskog naselja, čije su kuće juče ugrožene vodom, lokalna samouprava je obezbedila smeštaj, a snabdevanje strujom u brdsko-planinskom području se normalizuje. Bez električne energije su još uvek Gunjetina, Lipovica, Crna Bara, Jakovljevo, Jezdina i deo Gornjeg Gara. Struje nema ni u Bistrici, a na pravcu prema Orašju deo od Dadinca prema Gornjoj i Donjoj Lopušnji.

Vlasotinčani su i dalje bez vode za piće, jer je došlo do oštećenja vodozahvata na reci Vlasini i cevovoda sirove vode, kod sela Boljara. Nadležni kažu da je oštećena cev u dužini od 50 metara. Nabavljena je nova i ako sve bude teklo po planu građani bi u sredu trebalo da dobiju tehničku vodu, a dok se ne dobije potvrda o njenoj ispravnosti snabdevaće se iz cisterni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)