SNEG IZAZVAO PROBLEME U ZAPADNOJ I JUGOISTOČNOJ SRBIJI: Monteri se danonoćno bore da otklone kvarove na elektro-mreži

E.B.T.

11. 01. 2021. u 14:54

OBILNE snežne padavine praćene vetrom izazvale su kvarove na elektro-mreži u delovima distributivnog sistema, pa su pojedini potrošači ostali bez struje.

СНЕГ ИЗАЗВАО ПРОБЛЕМЕ У ЗАПАДНОЈ И ЈУГОИСТОЧНОЈ СРБИЈИ: Монтери се даноноћно боре да отклоне кварове на електро-мрежи

EPS

Najteže je na području zapadne Srbije, na jugoistoku oko Vranja, Prokuplja, Zaječara, a posebne poteškoće prave neprohodni putevi i nepristupačni tereni. Bez napajanja električnom energijom danas u podne bilo je 3,57 odsto korisnika distributivnog sistema.

Ovo navode u „Elektroprivredi Srbije“ ističući da njihove monterske ekipe danonoćno, bez prekida, u veoma teškim vremenskim uslovima rade na što bržem otklanjanju kvarova.

- Veliki deo kvarova otklonjen je tokom prepodneva, a očekuje se da se broj korisnika bez napajanja dodatno smanji do popodneva – ističu u EPS-u. - U odnosu na ukupan broj korisnika danas u 12 časova bez napajanja električne energije je bilo 3,57 odsto potrošača distributivnog sistema.

Kako navode, na terenu su sve raspoložive ekipe, a u najteže pogođene delove „EPS distribucije“ priskaču u pomoć i zaposleni iz drugih ogranaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024