PRIKUPLJEN NOVAC ZA OLIVEROVO LEČENJE! Nova godina počela uz najlepšu moguću vest - Bez svih nas ovo ne bi bilo moguće!

Novosti onlajn/M.S.

02. 01. 2021. u 16:29

NOVU 2021. godinu započeli smo sa još jednom lepom vešću.

ПРИКУПЉЕН НОВАЦ ЗА ОЛИВЕРОВО ЛЕЧЕЊЕ! Нова година почела уз најлепшу могућу вест - Без свих нас ово не би било могуће!

Foto: Printskrin

Naime, kako saznajemo, novac za lečenje malog Olivera je prikupljen. 

Ova informacija za "Novosti" potvrđena je i iz humanitarne fondacije "Budi human", u kojoj čekaju ponedeljak i potvrdu iz banke, kako bi vest i zvanično objavili. 

Na Instagram stranici "Za Oliverov život", takođe je objavljena ova radosna novost: 

- Dragi naši pomagači, Stigao je i ovaj dan! Po našem proračunu, sakupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke. Važno je da znate da se višak od sakupljenog novca koji je potreban za Zolgensmu, sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebne nakon genetske terapije.

- Detaljnije ćemo vas obavestiti u ponedeljak. Prijatan vikend svima i hvala na svemu, bez vas ne bismo uspeli! - napisano je u objavi na Instagramu.

Podsetimo, Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni rukice ni nogice. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva ipo meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. Trenutno se nalazi kod kuće sa svojim roditeljima. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!