LONČAR SA SANITARNIM INSPEKTORIMA: Živimo u vremenu velike epidemije, koje se dešavaju jednom u 100 godina

Novosti online

15. 12. 2020. u 15:24

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa sanitarnim inspektorima koji od marta meseca i početka epidemije korona virusa kontrolišu primenu protivepidemijskih mera.

ЛОНЧАР СА САНИТАРНИМ ИНСПЕКТОРИМА: Живимо у времену велике епидемије, које се дешавају једном у 100 година

Foto: Ministarstvo zdravlja

Tom prilikom, ministar zdravlja iskazao je veliko poštovanje i zahvalnost svim zdravstvenim inspektorima, od Preševa do Subotice, na časnom i odgovornom obavljanju profesionalnih zadataka u cilju kontrole epidemije korona virusa. Ministar je istakao da su  i građani Srbije izuzetno zahvalni zdravstvenoj inspekciji, jer kontrolom poštovanja protivepidemijskih mera inspektori sprečavaju širenje virusa i čuvaju zdravlje svih građana.

- Živimo u vremenu velike epidemije, koje se dešavaju jednom u 100 godina. Stoga su sve oči i sva nadanja građana s pravom bila usmerena ka našoj inspekciji, ka ljudima koji su još od marta na terenu, dan i noć, kontrolišući primenu mera. Zato bih i ovom prilikom iskazao veliko poštovanje zdravstvenoj inspekciji na dosadašnjem radu, na odgovornom i profesionalnom pristupu poslu, koji najbolje potvrđuju podaci da su naši inspektori samo u prethodnih mesec i po dana doneli preko 80.000 rešenja o karantinu, a da su od marta do decembra obavili 130 hiljada inspekcijskih nadzora poštovanja i primene mera. Sada je pred nama posebno složen, u epidemiološkom smislu, period godine, period proslava, slava i praznika, odnosno okupljanja i druženja. Shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i protivpandemijskim merama koje su trenutno na snazi ili će uskoro biti donete, opet će najveća odgovornost i najveća pažnja javnosti biti na našoj inspekciji. Apsolutno sam siguran da ćete i dalje raditi svoj maksimalno odgovorno i časno, kao i do sada, i tako štititi građane od širenja virusa. Vaš rad, vaša predanost i posvećenost, danas su više nego ikada u interesu čitave zemlje i svih naših građana- istakao je ministar Lončar.

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove dr Goran Stamenković zahvalio je ministru Lončaru na podršci, i istakao da ovako jaka podrška resornog ministra i čitave države daje dodatni motiv svim zdravstvenim inspektorima da nastave da se odlučno bore za poštovanje protivepidemijskih mera i zaštitu zdravlja stanovništva.

Posebna pažnja na sastanku posvećena je aktivnostima sanitarne inspekcije tokom predstojeće zimske sezone u ski centrima, kao i izazovima modalitetima rada inspekcije u cilju omogućavanja maksimalnog poštovanja aktuelnih epidemioloških mera tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas