"KOVID 19 NIJE VREMENSKA PROGNOZA!": Kisić Tepavčević oštro odgovorila voditelju

Novosti online

28. 11. 2020. u 10:15

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Srbiji je sve teža iz dana u dan, a dr Darija Kisić Tepavčević se osvrnula na jučerašnji dan i velike gužve povodom crnog petka.

КОВИД 19 НИЈЕ ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА!: Кисић Тепавчевић оштро одговорила водитељу

Foto: Printskrin

Ministarka za rad i socijalna pitanja, bila je gost jutarnjem programu na TV Prvoj, gde je objasnila kakva je situacija u domovima za stare i ustanovama.

A na pitanje imamo li razloga da strepimo, kakav nas dan očekuje, ministarka je imala oštar odgovor:

- Kovid-19 nije vremenska prognoza. Situacija je takva kava jeste, od početka pandemije detektujemo najveći broj zaraženih, hospitalizovanih i smrtnih slučajeva. Na respitatorima je više od 250 sa potencijalom smrtnog ishoda. Ako gledamo broj hospitalizovanih i onih koji su otpušteni iz bolnice imamo plus 300 pacijenata. Svaki dan nam treba 300 kreveta. Činjenica je da testirano najveći broj ljudi, ali to govori da je situacija ozbiljna.

Kisić Tepavčević prokomentarisača je i crni petak, kao i ogromne gužve u tržnim centrima.

- Slike koje smo videli, mene su lično rastužile. Ukoliko se maske nose na ispravan način to je značajan vid prevencije. Ne nosi se maska zbog kontrole, već zbog sopstvenog zdravlja -  prokomentarisala je. 

- Očigledno je da će se odraziti na epidemiološku situaciju. Ako se veći deo stanovništva bude pridržavao mera, za 10-ak dana možemo da očekujemo rezultate - napomenula je - istakla je Kisić Tepavčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri