„SITUACIJA UŽASNO TEŠKA“ Vučić: Još jutros smo imali 47 mrtvih, do dva će biti još više

Novosti online

26. 11. 2020. u 12:19

„СИТУАЦИЈА УЖАСНО ТЕШКА“ Вучић: Још јутрос смо имали 47 мртвих, до два ће бити још више

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas najteži dan za Srbiju što se tiče korona virusa i da će najverovatnije i svaki sledeći biti težak.

- Još jutros sam video da imamo 47 mrtvih, što je ubedljivo najveći broj do sada. Do 14 časova će verovatno biti više ljudi. Situacija u bolnicama je užasno teška. Kada na pregled, svaki dan, primite 10.000 ljudi, i morate da smestite u bolnice 1.000 njih, a nemate nijedan slobodan krevet, onda je jasno u kakvoj su situaciji. Džabe što gradimo bolnice više nego ikada ako ne budemo disciplinovani i odgovorni. 

Predsednik je ukazao da ćemo se približavati katastrofalnom scenariju.

Kada je reč o vakcini, rekao je da se pregovara sa Kinezima, Englezima i Rusima, ali da još nemamo vakcinu.

- Svi se trude, svi pokušavaju. Daćemo sve od sebe koliko to mala zemlja kao Srbija može da budemo među prvim malim zemljama koje će neke značajnije količine vkacine da dobiju. Mi nemamo naučnike koji će da naprave tu vakcinu u našoj zemlji. Ja nisam taj - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

star

26.11.2020. 14:11

Ne vidi se kraj sve većem broju zaraženih, a što je još gore sve većem broju mrtvih od korone virusa, a i to nas ne može dovesti u pamet da se pridržavamo svih epidemioloških mera.