KORONA OSVAJA JABLANIČKI OKRUG: Registrovano još 126 osoba zaraženih opakim virusom

I. Mitić

24. 11. 2020. u 14:02

OD 343 rezultata koji su iz referentnih laboratorija, u poslednja 24 časa, stigla u leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) 126 ima pozitivan nalaz na infekciju virusom korona.

КОРОНА ОСВАЈА ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ: Регистровано још 126 особа заражених опаким вирусом

Foto: I. Mitić

U poslednjih nedelju dana na ovom području registrovano je čak 520 novozaraženih pacijenata.

Prema najnovijim podacima, u Leskovcu je testirano 207 osoba od kojih je 70 zaraženo opakim virusom. U Vlasotincu je ova infekcija potvrđena kod još 38 pacijenata. Medveđa ima 15, Lebana dva, a Bojnik jednog novoobolelog.

U strukturi novih slučajeva i dalje dominiraju osobe koje su u radnom odnosu. Koronom su zaražene 84 zaposlene osobe. Među novoregistrovanim pacijentima je i 15 nezaposlenih osoba, 19 penzionera, ali i pet učenika i tri studenta.

ZZJZ u Leskovcu je saopštio da se trenutno čeka na još 55 rezultata za osobe koje su, prethodnih dana, uzorkovane u ovoj ustanovi, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Od početka novembra, od kada je broj novozaraženih u Jablaničkom okrugu u kontinuiranom i progresivnom porastu, prisustvo virusa korona potvrđeno je kod 791 osobe. U Leskovcu je registrovano 427, Vlasotincu 222, Medveđi 69, u Lebanu 57, Bojniku 15, a u Crnoj Travi jedan novi slučaj zaraze. U okrugu je testirano ukupno 2389 ljudi od čega su u Leskovcu uzorkovane 1443 osobe.

Drastičan porast broja novozaraženih beleži se u poslednjih nedelju dana od čak 520 inficiranih pacijenata, a najveći broj među njima čine stanovnici Leskovca i Vlasotinca. U tom periodu zaraženo je 283 Leskovčana i još 136 Vlasotinčana. U Medveđi je registrovano 46, Lebanu 44, a u Bojniku 10 slučajeva novog oboljevanja. Tokom minule nedelje virus korona potvrđen je i kod jednog stanovnika slabo naseljene opštine Crna Trava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade