KRIZNI ŠTAB USKORO DONOSI ODLUKU: Evo kada će đaci u Srbiji otići na zimski raspust

Novosti online

21. 11. 2020. u 12:44

KRIZNI štab kao jednu od opcija u borbi protiv epidemije korone razmatrao je i da zimski raspust bude u intervalu od 21. decembra do 20. januara i to na celoj teritoriji države.

КРИЗНИ ШТАБ УСКОРО ДОНОСИ ОДЛУКУ: Ево када ће ђаци у Србији отићи на зимски распуст

Foto EPA

Prema informacijama "Novosti", ova varijanta se ozbiljno razmatra i u Ministarstvu prosvete i vrlo brzo će se znati tačan termin pauze za osnovce i srednjoškolce.

Podsetimo, danas je u javnost izašao Zlatibor Lončar koji je saopštio neke od mera koje su donete zbog teške epidemiološke situacije.

- Beograd ima najveće probleme sa smeštajnim kapacitetima. Dogovorili smo da se za pola sata počnemo da šaljemo lakše slučajeve u Nišku banju i u privremene bolnice u Nišu i Kragujevcu kako bismo oslobodili mesta za teže slučajeve - rekao je Lončar i dodao da se otvara i kovid bolnica u Leskovcu.

Lončar je rekao da su danas prihvaćene nove mere koje je predložio Krizni štab.

- Skraćuje se radno vreme objekata do 18 časova. Druga stvar je obavezno nošenje maske u zatvorenom, ali i na otvorenom gde ima više od pet ljudi, naročito na pešačkim prelazima i raskrsnicama - rekao je Lončar. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega