OTIŠAO JE U VEČNOST, ALI NIKADA U ZABORAV: Nekadašnji predsednik Predsednistva Srbije o smrti patrijarha Irineja (FOTO)

D. M.

20. 11. 2020. u 20:04

NEKADAŠNjI predsednik Predsednistva Srbije Dušan Čkrebić oglasio se povodom smrti poglavara SPC patrijarha Irineja.

ОТИШАО ЈЕ У ВЕЧНОСТ, АЛИ НИКАДА У ЗАБОРАВ: Некадашњи председник Председниства Србије о смрти патријарха Иринеја (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Svetom Arhierejskom Sinodu Srpske Pravoslavne Crkve.

Povodom smrti njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, primite moje najdublje i najiskrenije saučešće.

Duboko me je pogodila vest o smrti našeg patrijarha Irineja. Otišao je u večnost, ali nikada u zaborav poslednji arhierej Sinoda iz maja 1984. godine, kada je doneta odluka da se nastavi sa gradnjom Hrama Svetog Save.

Njegova svetost patrijarh Irinej maksimalno se zalagao da se Hram Svetog Save završi u ovoj godini. Zato ćemo mu biti večno zahvalni, kao i za sva druga velika dela što je učinio za Srpsku pravoslavnu crkvu i naš narod.

S poštovanjem Dušan Čkrebić, nekadašnji predsednik Predsedništva Srbije 1984. godine, u vreme kada se nastavilo sa gradnjom Hrama.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas