PREMIJERKA UPUTILA TELEGRAM: Saučešće Ane Brnabić povodom smrti Irineja

Tanjug

20. 11. 2020. u 15:46

ПРЕМИЈЕРКА УПУТИЛА ТЕЛЕГРАМ: Саучешће Ане Брнабић поводом смрти Иринеја

Foto arhiva

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Svetom arhijerejskom sinodu povodom smrti patrijarha Irineja, navodeći da je poglavar SPC bio simbol duhovnog jedinstva i sloge srpskog naroda, koji je u najtežim trenucima uvek bio uz narod i vernike.

"Vaš Visokopreosveštenstvo, Vaša Preosveštenstva, u ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve povodom smrti NJegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja. Duboko nas je potresla vest o smrti patrijarha srpskog gospodina Irineja", navela je Brnabić.

Ona je poručila da nas je napustio čovek koji je bio simbol duhovnog jedinstva i sloge srpskog naroda, koji je u najtežim trenucima uvek bio uz narod i vernike.

"Ostaće u našim mislima i srcu kao patrijarh duboke vere i veliki ispovednik pravoslavlja, veliki borac za državne i nacionalne interese i čuvar hrišćanske vere i tradicije. Nedostajaće nam njegova duhovna snaga, smirenost i mudrost koja je svima nama davala snažan podstrek u onome što radimo za našu zemlju i sve građane Srbije", navela je premijerka.

Istakla je da se nada da ćemo u danima koji dolaze svi zajedno naći snage i vere da nastavimo snažno da se borimo za bolje sutra naše zemlje.

"Neka mu je večna slava", navela je Brnabić.

Patrijarh Irinej preminuo je jutros u 90. godini u kovid bolnici VMC Karaburma od posledica korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)