SINOD ODLUČIO: On će voditi Crkvu umesto patrijarha Irineja

D.B.M.

20. 11. 2020. u 14:35

KAKO Novosti nezvanično saznaju Sveti Arhijerejski Sinod je doneo odluku da će do izbora novog patrijarha Crkvom zvanično upravljati mitropolit dabrobosanski Hrizostom (Jeviću).

СИНОД ОДЛУЧИО: Он ће водити Цркву уместо патријарха Иринеја

Foto: P. Milošević

On je trenutno najstariji po činu član "Crkvene vlade". Pre izbora za mitropolita dabrobosanskog bio je episkop zvorničko-tuzlanski i pre toga, vladika bihaćko-petrovački.

Za člana Sinoda izabran je odlukom Sabora SPC maja 2019. godine.

Foto: Arhiva

Podsetimo, patrijarh Irinej upokojio se u jutarnjim časovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja