ANIKA NAM ŠALJE VELIKI ZAGRLJAJ: Za lečenje devojčice prikupljena skoro polovina novca - sada je pravo vreme da se ujedinimo!

Novosti onlajn

11. 11. 2020. u 13:47

ZA lečenje male Anike Manić prema poslednjim informacijama prikupljeno je 45% neophodnog novca, odnosno 1.000.000 dolara.

АНИКА НАМ ШАЉЕ ВЕЛИКИ ЗАГРЉАЈ: За лечење девојчице прикупљена скоро половина новца - сада је право време да се ујединимо!

Foto: Privatna arhiva

Ipak, i pored toga što ovo deluje kao zaista velika suma, put koji se nalazi pred ovom devojčicom je dug i neophodno je sakupiti još 1,5 miliona dolara.

Za lečenje Anike Manić organizovana je serija humanitarnih koncerata pod nazivom "Fest #ZaAniku". Sviralo je 12 bendova, a ispostavilo se da je usled restrikcije zbog virusa korona ovo bio najveći lajv događaj ove godine u Srbiji, na kojem je sakupljeno oko 750.000 dinara. Ovaj događaj bio je izuzetno medijski ispraćen, pa su ljudi masovno slali SMS poruke. U samo 5 dana, prikupljeno je 150 hiljada evra.

Naše mal, Aniki i njenoj porodici može biti ceo svet. Sada je pravi trenutak da se ujedinimo, pošaljemo poruku i pomognemo Aniki da ostvari svoj cilj.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Anika Manić boluje od retke, progresivne i terminalne bolesti sa kojom se rađa jedna od 10.000 beba, a zove se spinalna muskularna atrofija ili skraćeno SMA tip 1.

Većina ovih beba ne doživi svoj prvi rođendan. Drugi rođendan, gotovo nijedna. SMA je retko oboljenje gde telu nedostaje gen koji pravi protein koji motorički neuroni koriste kao hranu. Anika je imala sreću da je rođena u vreme kad postoji nešto što može da se uradi sa ovom bolešću.

Prikupljeni novac će se iskoristiti za kupovinu genske terapije i troškove lečenja kao i za putne troškove i smeštaj.

Pod sloganom "Za Anikin dug i lep život! Budimo humani!" uplata se može izvršiti slanjem SMS-a: Upisati 858 i poslati SMS na 3030, a za poruke iz Švajcarske upisati human858 i poslati SMS na 455.

Takođe omogućena je i uplata na dinarski račun 160-6000000732571-65 i devizni račun 160600000073290242

Uplata platnim karticama moguća je preko linka ili Pej-pal naloga.

Inače terapija Zolgensma deluje na celo telo i može da povrati izgubljene funkcije mišića, ukoliko se dobije što pre. Ovaj lek je zvanično najskuplji lek na svetu i košta 2,1 milion evra, što je upravo i izazov sa kojim su se suočili Anikini roditelji, porodica i prijatelji, kao i javnost koja se sve više uključuje u proces prikupljanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a