CEO SPISAK: Oni će danas dobiti ordenje od predsednika Vučića

J. Ž. S.

11. 11. 2020. u 07:30

SRBIJA i svet danas obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat.

ЦЕО СПИСАК: Они ће данас добити ордење од председника Вучића

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će tim povodom dodeliti odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama koji su se istakli u borbi na suzbijanju zarazne bolesti kovid 19.

Kako "Novosti" saznaju, na listi dobitnika su doktori Predrag Kon, Mijomir Pelemiš, Srđa Janković, Branislav Tiodorović, Danica Grujičić,   Goran Stevanović, Marija Zdravković, Ivana Milošević, Radmilo Janković i Nebojša Lađević.

Premijer Luksemburga Gzavije Betel i Nikolaj Muhin, ruski akademik, autor mozaika u Hramu Svetog Save, takođe su na listi nagrađenih. Tu je i Jelesije Radivojević, brigadni general i zamenik komandanta Komande za obuku, pukovnik Radivoje Anđelković, komandant privremenih bolnica "Beogradski sajam" i "Arena", a na spisku ima još pripadnika vojske i policije, Institut za javno zdravlje "Batut" i nekoliko novinara.

HIGIJENIČARKA I TAKSISTA

Društvu zaslužnih u borbi protiv kovida pridružila se i jedna higijeničarka na Klinici za infektivne bolesti KC Srbije, Ana Stojković, ali i Branko Antić, taksista iz Beograda. Posthumno će priznanje dobiti i 13 građana, uglavnom lekara.

U okviru centralne državne ceremonije obeležavanja, Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, u ime Vlade Srbije položiće danas venac na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu, kao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i predstavnici diplomatskog kora.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u francuskom gradu Kompjenu potpisano primirje i okončan Prvi svetski rat. Primirje je potpisano u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (96)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima