SRBIJA ĆE ZA PAR DANA UĆI U CRVENU ZONU: Dramatično upozorenje profesora Kočovića - nakon toga sledi još gora LJUBIČASTA

Novosti onlajn

16. 10. 2020. u 09:27

PREMA poslednjim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) Srbija je zaključno sa jučerašnjim danom imala 21,8 zaraženih od korona virusa na 100.000 stanovnika, te se nalazi u svojevrsnoj "žutoj zoni" (15-30 zaraženih na 100.000).

СРБИЈА ЋЕ ЗА ПАР ДАНА УЋИ У ЦРВЕНУ ЗОНУ: Драматично упозорење професора Кочовића - након тога следи још гора ЉУБИЧАСТА

Foto: Printskrin Happy TV

Međutim, prema prognozama prof. Petra Kočovića, koji pomoću matematičkih formula analizira kretanje epidemije korona virusa, pitanje je dana kada će naša zemlja ući u "crvenu zonu" (30-50 zaraženih na 100.000).

Ali, ako mislite da ćemo tada dostići maksimum, te da nema gore varijante, prevarili ste se. U crvenoj zoni bismo mogli da budemo oko nedelju dana, ali se onda ne bismo vratili u već spomenutu žutu, nego bismo otišli u još dramatičniju - ljubičastu (50+ zaraženih na 100.000 stanovnika).

Matematički modeli, kako je obelodanio prof. Kočović, pokazuju da bi Srbija u crvenu zonu mogla da uđe već za dva dana, a da nas za desetak dana, dakle oko 25. oktobra očekuje skok u ljubičasti zonu.

- Po prvim pokazateljima pik ovog talasa mogao bi da bude manji od prethodnog. Ali - nkad se ne zna... Za prvih 27 dana trećeg talasa - razlika je 1.8% kada se gleda ukupan broj realno zaraženih u odnosu na projektovan broj zaraženih - što je beznačajna razlika - istakao je Kočović.

Podsetimo, ranije prognoze prof. Kočovića govorile su da bi pik ovog trećeg talasa mogao da usledi prvih novembarskih dana.

- Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 država. Koristimo Gausovu krivu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima - objasnio je ranije Kočović.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest