SRBIJA JE NAŠ OSLONAC: Predsednica RS Željka Cvijanović povodom početka manifestacije "Dani Srpske u Srbiji"

S. M.

10. 10. 2020. u 10:45

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je srećna što građani Srpske imaju oslonac u Srbiji, kao i zato što se Srbija raduje svakom uspehu Srpske, te poručila da treba crpiti snagu iz zajedništva.

СРБИЈА ЈЕ НАШ ОСЛОНАЦ: Председница РС Жељка Цвијановић поводом почетка манифестације Дани Српске у Србији

Novosti

- Naša stremljenja i podsticaj koje dajemo jedni drugima i podrška koja tu postoji, nešto je što je neupitno i što predstavlja ogromnu korist i za nas u Republici Srpskoj, rekla je Cvijanovićeva povodom početka Manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", koja se ove godine odvija putem TV emisija.

Ona je navela da je mnogo zahvalna Srbiji što je pokazala konkretnu dimenziju te saradnje poslednjih godina, te podsetila da su Vlada Srbije i predsednik Srbije i druge institucije učešćem značajno uticali da se brojni važni projekti realizuju u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je napomenula da je učinjeno da Srbija bude prisutna u svakoj opštini Republike Srpske, preko važnih projekata – izgradnje škola i vrtića, rekonstrukcije domova zdravlja i drugih infrastrukturnih i komunalnih objekata.

– Zaista sam srećna zbog toga. Ali, treba dodati i priču u vezi sa velikim strateškim projektima, kao što je izgradnja auto-puta. Definitivno strateški projekat Republike Srpske jeste povezati Banjaluku i Beograd auto-putem koji će ići kroz našu teritoriju. To znači mnogo, jer će dati i neke nove razvojne šanse Republici Srpskoj, navela je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da se svako iz Srpske u Srbiju oseća kao svoj na svome, te da i ljudi iz Srbije osećaju tu bliskost kada dođu u Republiku Srpsku.

Novosti

Cvijanovićeva je istakla da je ovo manifestacija koja treba da predstavi ukupan ambijent u kojem žive Republika Srpska i Srbija, a to je i ljubav i sloga i razumevanje.

Tradicionalna manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" počela je prikazivanjem prve od šest kolažnih TV emisija koje će se baviti institucionalnom, privrednom saradnjom, kao i saradnjom u nauci, informacionim tehnologijama, te visokom obrazovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna