BRANIO SAM SRPSKU NEJAČ OD JAMA JASENOVCA I JADOVNA! Reči srpskog generala odzvanjaju sudnicom u Hagu – U tome je moja krivica

Novosti onlajn

26. 08. 2020. u 19:14

БРАНИО САМ СРПСКУ НЕЈАЧ ОД ЈАМА ЈАСЕНОВЦА И ЈАДОВНА! Речи српског генерала одзвањају судницом у Хагу – У томе је моја кривица

Foto: Printscreen

- DA li je krivica Ratka Mladića što nije dozvolio ustašama da bacaju srpsku nejač u jame, kao u vreme Jasenovca i Jadovna? - rekao je u svom obraćanju srpski general Ratko Mladić.

- Svedok sam mnogih događaja i slučajeva tokom ovog rata. Bio sam meta i NATO pakta, a nemojte se vređati, ovaj tribunal o kome ja imam negativno mišljenje je čedo zapadnih sila, koje od perestrojke duvaju istim intenzitetom.

Mladićevi advokati juče su zatražili od žalbenog veća da Mladića oslobodi od optužbi, tvrdeći da je pretresno veće Haškog tribunala pogrešilo kada je Mladića proglasilo krivim jer nije uzelo u obzir validne, neposredne dokaze koji potvrđuju da nije kriv za optužbe za koje se tereti. Mladića terete za navodne zločine u opštinama Foča, Kotor Varoš, Ključ, Prijedor, Sanski Most i Vlasenica.

Žalbeni proces odvija se putem video-veze zbog virusa korona.

Prvostepenom presudom Haškog tribunala, Mladić je 22. novembra 2017. godine osuđen na kaznu doživotnog zatvora za navodni genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona ili običaja ratova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Mr Radomir Scepanovic

26.08.2020. 19:51

Тако је генрале! Жив био! Историја ће те памтити као великог! И србомрсци ће те изучавати на војним академијама!

Đeneral

26.08.2020. 20:27

Знају сви ал неће да виде,борила се браћа против АЛ КАИДЕ...ПИШИМО БРАЋО ЋИРИЛИЦОМ

Dragan Simeuncevuc

26.08.2020. 20:28

Dragi naš generale mogu ti zlikovci da vas sude ali tvoj srpski narod zna da si na čelu srpske vojske odbranio srbe od svih domaćih ustaša, zapadnih nataša silnih mudzahedina i najace sile na svijetu nato agresora na šta je cijeli srpski narod ponosan na tebe srbina kakvog srpska i srbija nikad nisu imale živ bio!

Nenad

26.08.2020. 20:37

Ovo verovatno nije najbolji način odbrane, ali je mnogo snažniji utisak da u tom sudu verovatno nema nikoga ko će se zamisliti nad ovim recima.

Petar

26.08.2020. 20:53

Ђенерале нек је твојој мајци хвала што јунака родила је да се Српству врати слава.

Miki Zg

26.08.2020. 21:00

Đeneral R. Mladić zato što je branio srpski narod od genocida kao što je bio u 2. svjetskom ratu osuđen na doživotni zatvor .To je osveta Zapadnih nacista,fašista svakom Srbinu koji je stao u obranu ponovnog istrebljenja pravoslavaca ,Srba preko Haškog zločinačkog suda nepravde !

Šator

26.08.2020. 21:06

Тачно је генерале све то. Али ви српски комунистички официри нисте прозрели промјене које се дешавају падом Берлинског зида, док су хрватски и словеначки врло добро знали. Генерале, ниси смио у рату дозволити политичарима профитерство и расуло у позадини, док ти је војска била гола и боса. Већина официра пијани, многи су се бавили "бизнисом" (нафта, цигарете, оружје са непријатељем...).И најбитније, ниси смио дозволити повлачење на Бихаћу крајем 94' када нам је побједа била на дохвату руке. Илити као што каплар Грунф рече: Да би побједио не смијеш изгубити. А губитнике тако развлаче...

smederevac

26.08.2020. 21:30

Србија би морала моментално у случају да ђенерал буде осуђен, да повуче кандидатуру за ЕУ чланицу.

Arnna

26.08.2020. 22:14

Branio si Generale i odbranio,zahvaljujuci tebi nisu se povampirili pavelici,luburici,handzar brigade!Zahvaljujuci tebi zive Obilici,Sindjelici,Misici,Putnici,Mihajilovici i jos puno cestitih Srpskih junaka.Ziv nam bio Generale,tvoje ime ce se pamtiti u Srbiji zauvek,a bagru i fukaru iz haskog tribunala vec su svi zaboravili!

Toma

27.08.2020. 07:26

Generale svaka tebi cast. Da su ucili na tvom primeru isto bi na Kosovu vezivali lisicama pripadnike mirotvoraca vilijama vokera za mostove i kasarne. Pa izvolte gospodo bombardujte.

Angela

27.08.2020. 14:19

Hvala generale za cojstvo i junastvo koje pokazujete Pred Haskim sudom. Ne znaju oi sta je junastvo. Sudili su celom srpskom rodu, nisu ga unistili, pa nece, dace Bog, ni Vas. Zivi bili na mnogaja ljeta!