BRANIO SAM SRPSKU NEJAČ OD JAMA JASENOVCA I JADOVNA! Reči srpskog generala odzvanjaju sudnicom u Hagu – U tome je moja krivica

Novosti onlajn

26. 08. 2020. u 19:14

- DA li je krivica Ratka Mladića što nije dozvolio ustašama da bacaju srpsku nejač u jame, kao u vreme Jasenovca i Jadovna? - rekao je u svom obraćanju srpski general Ratko Mladić.

БРАНИО САМ СРПСКУ НЕЈАЧ ОД ЈАМА ЈАСЕНОВЦА И ЈАДОВНА! Речи српског генерала одзвањају судницом у Хагу – У томе је моја кривица

Foto: Printscreen

- Svedok sam mnogih događaja i slučajeva tokom ovog rata. Bio sam meta i NATO pakta, a nemojte se vređati, ovaj tribunal o kome ja imam negativno mišljenje je čedo zapadnih sila, koje od perestrojke duvaju istim intenzitetom.

Mladićevi advokati juče su zatražili od žalbenog veća da Mladića oslobodi od optužbi, tvrdeći da je pretresno veće Haškog tribunala pogrešilo kada je Mladića proglasilo krivim jer nije uzelo u obzir validne, neposredne dokaze koji potvrđuju da nije kriv za optužbe za koje se tereti. Mladića terete za navodne zločine u opštinama Foča, Kotor Varoš, Ključ, Prijedor, Sanski Most i Vlasenica.

Žalbeni proces odvija se putem video-veze zbog virusa korona.

Prvostepenom presudom Haškog tribunala, Mladić je 22. novembra 2017. godine osuđen na kaznu doživotnog zatvora za navodni genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona ili običaja ratova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri