ZBOG TV HEPI, KONTROLA RADA REM: Poredili lečenje krava i žena

Beta

10. 08. 2020. u 15:27

ЗБОГ ТВ ХЕПИ, КОНТРОЛА РАДА РЕМ: Поредили лечење крава и жена

Foto: TV Heli

ZAŠTITNIK građana je pokrenuo postupak kontrole Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Razlog je prilog na TV Hepi, u kome je poređen medicinski zahvat na kravi i na ženama.

- Na osnovu saznanja dobijenih iz sredstava javnog informisanja, u kojima se navodi da je 9. avusta 2020. godine, oko 8:50 časova, nacionalna televizija 'Hepi' emitovala prilog u kome je poredila medicinski zahvat na kravi, odnosno životinji, i ženama - praveći tako direktnu paralelu između žena i krava, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Regulatornog tela za elektronske medije, u skladu sa članom 24. stav 1. Zakona o Zaštitniku građana - saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika građana.

U navedenom prilogu, koji govori o metodu lečenja steriliteta kod krava, preporučuje se da se on, iz razloga ekonomičnosti, primeni i na žene.

Između ostalog, predloženo je da doktori medicine i ginekolozi pohađaju kurs na Veterinarskom fakultetu što bi, po mišljenju autora, doprinelo rastu nataliteta, a troškovi lečenje steriliteta žena po metodima koje se primenjuju kod krava bili bi znatno povoljniji.

- Potrebno je da Regulatorno tela za elektronske medije u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na predmetni slučaj i obavesti da li je pokrenulo postupak kontrole rada nacionalne televizije na kojoj je emitovan navedeni prilog, kao i o ishodu kontrolnog postupka - stoji u dopisu Zaštitnika građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Miki

10.08.2020. 19:46

Ajde ljudi budimo realni, šta smo do sada gledali na nacionalnim frekvencijama? Tuče, oralni seks, seks, psovanje, pretnje, mahanje pištoljima, ozoniranje i još mnogo toga. Da li je REM ikada, ali IKADA izrekao neku kaznu? To bi trebalo proveriti.

Gradimir Radivojevic

10.08.2020. 20:09

Ko dozvoljava ovoj raspaloj televiziji da ima Nacionalnu frekvenciju, prvo treba poći od vlasnika a onda i o katastrofalnom programu, voditelji diletanti i neobrazovani i nestručni da vode program ?????