ZBOG TV HEPI, KONTROLA RADA REM: Poredili lečenje krava i žena

Beta

10. 08. 2020. u 15:27

ZAŠTITNIK građana je pokrenuo postupak kontrole Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

ЗБОГ ТВ ХЕПИ, КОНТРОЛА РАДА РЕМ: Поредили лечење крава и жена

Foto: TV Heli

Razlog je prilog na TV Hepi, u kome je poređen medicinski zahvat na kravi i na ženama.

- Na osnovu saznanja dobijenih iz sredstava javnog informisanja, u kojima se navodi da je 9. avusta 2020. godine, oko 8:50 časova, nacionalna televizija 'Hepi' emitovala prilog u kome je poredila medicinski zahvat na kravi, odnosno životinji, i ženama - praveći tako direktnu paralelu između žena i krava, Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Regulatornog tela za elektronske medije, u skladu sa članom 24. stav 1. Zakona o Zaštitniku građana - saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika građana.

U navedenom prilogu, koji govori o metodu lečenja steriliteta kod krava, preporučuje se da se on, iz razloga ekonomičnosti, primeni i na žene.

Između ostalog, predloženo je da doktori medicine i ginekolozi pohađaju kurs na Veterinarskom fakultetu što bi, po mišljenju autora, doprinelo rastu nataliteta, a troškovi lečenje steriliteta žena po metodima koje se primenjuju kod krava bili bi znatno povoljniji.

- Potrebno je da Regulatorno tela za elektronske medije u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima koje se odnose na predmetni slučaj i obavesti da li je pokrenulo postupak kontrole rada nacionalne televizije na kojoj je emitovan navedeni prilog, kao i o ishodu kontrolnog postupka - stoji u dopisu Zaštitnika građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NA TARI POČINJE NAPLATA ZA VOZILA: Za dolazak automobilom 300 dinara