ZORAN GOJKOVIĆ: Mere ostaju dok se ne uverimo da neće biti povećanja

Tanjug

07. 08. 2020. u 09:46

POKRAJINSKI sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da moramo da probamo što je moguće više da smanjimo broj zaraženih da bi jesen sačekali sa manjim problemima i sa odmornijim zdravstvenim kadrom.

ЗОРАН ГОЈКОВИЋ: Мере остају док се не уверимо да неће бити повећања

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

On je rekao da će sve obavezujuće mere i dalje ostati na snazi, dok se, kao je rekao, ne uverimo da nećemo doći u situaciju da ponovo imamo nagli broj povećanja broja obolelih, jer bi to bilo izuzetno opasno, prenosi RTS.

- Imamo blagi optimizam iz činjenice da iz nepovoljne epidemiološke situcije pokušavamo da uklizimo u nesigurnu, imamo manji priliv pacijenata u bolnice i malo lakši posao za zdravstveni sistem - rekao je Gojković.

Gojković je rekao da je od jutros manje od 700 pacijenata kovid pozitivnih u Vojvodini i da je to posle dužeg vremena zadovoljavajući broj.

U Kliničkom centru Vojvodine je 244 osoba, što je manje nego juče, 16 na respiratoru, rekao je Gojković i dodao da je to dobar pokazatelj.

- Sve ovo može u jednom trenutku da se promeni ako imamo situaciju da korona virus uđe u objekte socijalne zaštite, gerontološkee cente, pogotovo ako se ne pridržavamo mera, a to je jedini način za borbu protiv pandenmije - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode