AMBASADORKA KINE: Kina i Srbija zajedno u borbi protiv Kovi

Tanjug

30. 07. 2020. u 12:31

AMBASADORKA Kine u Srbiji Čen Bo čestitala je svima što je u tako kratkom roku u Nišu izgrađena jedna potpuno nova laboratorija "Vatreno oko" za testiranje uzoraka na virus korona i poručila da je to primer kako se Kina i Srbija zajedno bore protiv Kovid-19.

АМБАСАДОРКА КИНЕ: Кина и Србија заједно у борби против Кови

Foto D. Alihodžić

Ona je novinarima rekla da je ta laboratorija jedan novi rezultat u saradnji Kine i Srbije u oblasti zdravstva i novih tehnologija.

Čen Bo kaže da kineske kompanije u Srbiji aktivno učestvuju u borbi protiv virusa, te da se tako zajedno bore zajedno sa srpskim prijateljima trude za ekonomski oporavak.

"Uverena sam da će naše čelično prijateljstvo biti još čvršće, a naša saradnja u svim oblastima postizaće još više rezultata", rekla je ambasadorka.

Izrazila je zadovoljstvo što je sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom prisustvovala otvaranju laboratorije u Nišu.

Izgradnja laboratorije "Vatreno oko" u Nišu počela je 28. aprila, Vlada Srbije je uložila oko 3,5 miliona evra, a 500.000 evra doniralao je Ziđin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OTEŽANO DISANJE, GLAVOBOLJE, UBRZAN RAD SRCA... Beograđani se žale na brojne tegobe, lekar objasnio o čemu je reč i kako možemo sebi pomoći