IN MEMORIAM Dušan Stojanović (1949-2020): "Novosti" mu bile i život i ljubav

VN

23. 07. 2020. u 07:04

DUGOGODIŠNjI novinar "Večernjih novosti" Dušan Stojanović (71) iz Aleksinca preminuo je u niškom Kliničkom centru od posledica virusa korona.

ИН МЕМОРИАМ Душан Стојановић (1949-2020): Новости му биле и живот и љубав

Foto:

Stojanović je kao diplomirani pravnik još sedamdesetih godina počeo da gradi karijeru novinara, dopisnika iz Niša i Aleksinca, paraleno sa odgovornom funkcijom koju je imao kao sekretar "Aleksinačkih rudnika". Aleksinčani još uvek pamte koliku žrtvu je podneo u spasavanju povređenih rudara prilikom nesreće 1989, ali i zbrinjavanju porodica koje su ostale bez hranilaca.

Ljubav prema novinarstvu je pobedila, pa je Dušan zasnovao radni odnos u našem listu pre 30 godina i ostao veran član redakcije sve do penzije 2014. Bio je novinar koji je umeo da oseti šta muči običnog čoveka, ali je imao i britko pero za one koje su svoje pozicije i funkcije zloupotrebljavali. Među novinarima bio je omiljen zbog vedrog duha i smisla za humor, koji ga nije napuštao ni u najtežim trenucima.

Iako je otišao u zasluženu penziju, nije prestajao sa intelektualnim aktivnostima jer je verovao da se "čovek rađa i umire kao novinar". Pored profesije bio je ponosan deda Lazaru "koji ga je podmladio", ali i požrtvovan otac Ireni i Igoru i snahi Oliveri i odan suprug Branki. Dušan Stojanović biće sahranjen 25. jula na niškom Novom groblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna