NA LEČENJU 16 PACIJENATA: Vojna bolnica u Petrovaradinu pretvorena u privremenu kovid bolnicu (FOTO)

Lj. P.

18. 07. 2020. u 13:10

VOJNA bolnica u Petrovaradinu pretvorena je u privremenu kovid bolnicu, i od juče orima obolele od korona virusa.

НА ЛЕЧЕЊУ 16 ПАЦИЈЕНАТА: Војна болница у Петроварадину претворена у привремену ковид болницу (ФОТО)

Pres služba grada

U ovom Vojnomedicinskom centru, koji su danas posetili Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i Aleksandar Vulin, ministar odbrane, trenutno se već nalazi 16 zbrinutih pacijenata.

Zahvaljujući svim ljudima zaposlenim u Vojnomedicinskom centru i Ministarstvu dbrane na njihovom angažmanu, gradonačelnik Vučević je istakao da će biti neophodna disciplina svih građana, inače ćemo imati ozbiljan problem, jer nećemo imati dovoljno bolničkih kapaciteta da smestimo sve obolele, a najviše zbog neodgovornog ponašanja koje smo videli prethodnih dana i nedelja.

Pres služba grada

 

- Vojna bolnica u Petrovaradinu postala je deo sistma za pružanje zdravstvene zaštite pacijentima na teritoriji Grada Novog Sada koji su oboleli od kovida. Rekao je Vučević. - Mi smo se kao Grad trudili da budemo partneri na tom zadatku, da pomognemo u svemu onome što je njima najneophodnije i nastavićemo zajedno da radimo na tome da stablizujemo epidemiološku situaciju u gradu koja je poprilično komplikovana.

Prema njegovim rečima ako se neodgovorno ponašanje nastavi, neće biti dovoljno mesta za lečenje i toga svi moraju biti svesni. On je još jednom apelovao na građane da nose maske i drže odstojanje, kao i da se pridržavaju propisanih mera Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pres služba grada

 

Grad Novi Sad će obezbeđivati sve obroke za pacijente preko Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, a kontinuirano će biti nabavljni neophodni dezinficijensi, maske, kao i dezo-barijere za potrebe bezbednog boravka pacijenata i zaposlenih u toj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a