SERIJA "BRANILAC": Pogledajte kako je izgledao pravi LJubinko Točilovac - nemi posmatrač na optuženičkoj klupi (FOTO)

Novosti online

10. 11. 2021. u 21:32

SUĐENjE Ljubinku Točilovcu ponovo je postalo aktuelno zbog serije "Branilac" u kojoj su ekranizovani najpoznatiji sudski procesi u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

СЕРИЈА БРАНИЛАЦ: Погледајте како је изгледао прави Љубинко Точиловац - неми посматрач на оптуженичкој клупи (ФОТО)

Foto: Printskrin RTS

Točilovca u seriji maestralno glumi Mladen Sovilj.

Proces Ljubinku Točilovcu i Ljubici Sotirovski i još dvoma optuženim, Zori Rebić i Aksentiju Beliću, koji su odgovarali zato što su znali, ali nisu prijavili zločin, bio je tajan sve do završnih reči optužbe i odbrane.

U javnost je, ipak, procurilo da se Ljubinko Točilovac brani ćutanjem i sedi kao nemi posmatrač na optuženičkoj klupi.

Daleko više detalja bilo je poznato kad je sudija Mojsilović 25. decembra ponovo otvorio vrata najveće sudnice, broj 75, u ondašnjoj Palati pravde u Masarikovoj 2. Iz završne reči javnog tužioca Jovana Kemeneša bilo je jasno da su Ljubica Sotirovski, Zora Rebić i Aksentije Belić, kod kojih se, prema optužnici, udovica sastajala sa prvooptuženim, izmenili iskaze i da poriču ono što su ranije priznavali.

Nije postojala ni sumnja da je Točilovac otkriven isključivo zahvaljujući Ljubičinom priznanju, što joj je priznao i tužilac, ali i objasnio da je ona to učinila isključivo iz straha i u času, kad je Točilovac i njoj zapretio. Kao motiv ubistva, Kemeneš nije priznavao Točilovčevu ljubomoru prema ubijenom, već - mržnju. Po njegovom mišljenju Točilovac je ubio na podmukao i svirep način i iz niskih pobuda.

"Novosti" su 2004. godine objavile detalje sa suđenja Ljubinku Točilovcu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april