"BOŽE PRAVDE" I NA FAKULTETIMA: Ministarstvo preporučilo akademcima da godinu započnu himnom

Tanjug

25. 09. 2021. u 17:30

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja preporučilo je danas svim visokoškolskim ustanovama da prvi čas nastave u novoj akademskoj godini počne izvođenjem himne Republike Srbije “Bože pravde”.

БОЖЕ ПРАВДЕ И НА ФАКУЛТЕТИМА: Министарство препоручило академцима да годину започну химном

Foto Z. Jovanović

S obzirom da je početak nove akademske godine svečan za sve studente u Srbiji, navodi Ministarstvo u saopštenju, na ovaj način studenti grade i poštovanje prema državi u kojoj žive i svojoj naciji i razvijaju osećaj zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici.

Intoniranje himne visokoškolske ustanove mogu da izvedu putem razglasa, računara, muzičkog ili telefonskog uređaja, odnosno pevanjem, uz poštovanje svih epidemioloških mera, navodi Ministarstvo.

Kako se ističe, temelji budućnosti naše države i društva zasnovani su na obrazovanju i zbog toga je ono državni prioritet i dostupno svima.

- Pozivamo sve studente i nastavno osoblje da tu priliku u najvećoj mogućoj meri koriste, da uvek imaju na umu izuzetne vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i to da se od svakog pojedinca, studenta i nastavnika, očekuje da pruži svoj lični doprinos u korist društvene zajednice - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ujedno je svim studentima i profesorima poželelo uspešan početak akademske 2021/2022. godine.

BONUS VIDEO - BOŽE PRAVDE ODJEKUJE BEOGRADOM: Početak nove školske godine u OŠ "Drinka Pavlović"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)