SRBIJA PRVA U SVETU ZAPOČELA PROIZVODNJU SPUTNJIKA VE: U našu zemlju stigla supstanca za oko milion doza ruskog cepiva

Novosti online

14. 09. 2021. u 19:06

U REPUBLIKU Srbiju danas je pristigla supstanca za proizvodnju blizu milion vakcina Sputnjik V, saopštio je ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović.

СРБИЈА ПРВА У СВЕТУ ЗАПОЧЕЛА ПРОИЗВОДЊУ СПУТЊИКА ВЕ: У нашу земљу стигла супстанца за око милион доза руског цепива

Foto: Srpska narodna partija

On je ukazao da se radi o 600 litara supstance koja je dopremljena iz ruske farmaceutske kompanije Generijum iz Vladimirske oblasti.

Foto: Srpska narodna partija

 

- Supstanca će odmah biti transportovana u Institut Torlak, gde će se u narednih sedam do deset dana odvijati proizvodnja vakcina - naveo je Popović.

Foto: Srpska narodna partija

 

On je istakao da je pokretanje proizvodnje ruske vakcine u Srbiji rezultat dogovora dva predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

- Srbija je prva u svetu i jedina u Evropi započela proizvodnju vakcine Sputnik V. Ove vakcine koristiće se u Srbiji, u regionu, ali i u drugim zemljama kojima je potrebna vakcina kako bi stavili pod kontrolu korona virus - istakao je Popović.

On je naveo da je ruska vakcina, prema svim istraživanjima, trenutno najefikasnija vakcina na svetskom tržištu.

Foto: Srpska narodna partija

 

- Efikasnost ruske vakcine je viša od 97 odsto - rekao je Popović.

On je naveo da je ruska vakcina izvanredna i kao treća, buster doza vakcine, te da se preporučuje njena primena posle primene bilo koje vakcine koju su građani ranije primili.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april