MINISTARSTVO ODBRANE SAOPŠTILO: Vojska pomaže vodosnabdevanje

Tanjug

12. 08. 2021. u 09:33

NA osnovu naredbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića ministar odbrane Nebojša Stefanović doneo je odluku o raspoređivanju devet autocisterni Vojske Srbije za pomoć u snabdevanju vodom u četiri opštine naše zemlje.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ САОПШТИЛО: Војска помаже водоснабдевање

Foto P. Milošević

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije.

Zbog problema u vodosnabdevanju sistema "Rzav" proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Požega, a iste mere su, zbog nedostatka pijaće vode, donete i na delu opštine Lučani kao i na celokupnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac.

U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj Planini, koje su na teritoriji opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje stoke.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će, kao i svaki put do sada, angažovati sve raspoložive kapacitete za pomoć građanima u prevazilaženju problema nastalih usled elementarnih nepogoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina