OVO JE PRIZNANJE NAŠOJ SRBIJI: Predsednik u ime države primio specijalnu zlatnu plaketu za Najplemenitiji podvig godine "Večernjih novosti"

Novosti online

30. 06. 2021. u 12:53

DANAS se, tradicionalno u Skupštini Grada dodeljuju priznanja u akciji "Večernjih novosti" "Najplementiji podvig godine" održava u Skupštini grada Beograda.

ОВО ЈЕ ПРИЗНАЊЕ НАШОЈ СРБИЈИ: Председник у име државе примио специјалну златну плакету за Најплеменитији подвиг године Вечерњих новости

Foto: Novosti

Ove godine specijalnu zlatnu plaketu dobila je Srbija. Naša zemlja je opštoj borbi za vakcine i medicinska sredstva pružila ruku komšijama, i podelila svoje bogatstvo sa svima.

Kao rezultat mudre politike srpskog vođstva na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem naša zemlja je u samom svetskom vrhu po broju vakcinisanih.

Predsednik žirija Matija Bećković uručio je zlatnu plaketu predsedniku Aleksandru Vučiću.

Vučić je istakao da ovo ne doživljava kao lično priznanje, već kao priznanje državi iako je to uvek najnepopularnije.

Predsednik je na početku podsetio na reči predsednika žirija Matije Bećkovića "Ćeraćemo se mi još", rekavši da ćemo sa koronom nastaviti da se ćeramo.

- Posebno sam zahvalan žiriju. Kod nas Srba ne postoji ništa lakše i ništa lepše nego uvek biti protiv svoje države i pronaći u njoj krivca za sve naše lične probleme.

- Država je, ipak, ona koju uvek pozovemo. Slušali smo malopre heroja sa Begeja, koji je rekao drugarici: "Zovi vatrogasce i Hitnu pomoć". To je država. Država je tu za sve - rekao je predsednik Vučić.

On je istakao da smo u vakcinaciji uspešniji od mnogih drugih zemalja, zato što se nismo bestijalno dodvoravali drugim zemljama.

- Dragi Marko, sećam se vašeg oca, leteo sam sa njim, i znam koliko je veliki čovek koji je učinio sve za svoju državu. Ovo priznanje pripada lekarima, medicinskim sestrama, ali i državnim službenicima koji su se borili da svi kontingenti stignu na vreme - kazao je predsednik.

Vučić je istakao da se svi pomalo stide da kažu da je država uradila dobar posao, iako je Srbija na odličan način odgovorila na pandemiju.

- Naša država na pandemiju nije gledala kao na političku arenu, već kao na izazov koji ćemo pobediti. Srbija je svetosavski pružila ruku svima, čak i onima koji nisu hteli da je prihvate. Mi smo dali čak 450.000 doza vakcina strancima. Toliko nijedna druga zemlja nije donirala, izuzev Kine. A spremni smo i dalje da doniramo - istakao je predsednik, i rekao da je to za ponos.

On kaže da smo čak i zemljama EU donirali vakcine, ali da to ne nailazi na veliku pažnju zato što postoji navika da je Srbija ta koja mora da prima milostinju.

- Želim da se zahvalim "Večernjim novostima", komisiji, rukovodstvu "Večernjih novosti", i da kažem da sam danas pokušao da pokažem kako nije sramota ponositi se dobrim delima, pa čak i kada predstavljate tako prokazanu državu. Hvala vam najlepše i živela Srbija - rekao je Vučić na šta je pozdravljen aplauzom. 

Po završetku govora predsednik Vučić je prišao njegovoj svetosti patrijarhu Porfiriju i uzeo blagoslov od njega, poljubivši mu ruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (28)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas