GREŠKE NE SME DA BUDE: Ružić sa organizatorima male mature

Lj.B.

18. 06. 2021. u 12:51

MINISTAR prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić održao je danas sastanak sa predstavnicima svih institucija koje učestvuju u pripremi i realizaciji završnog ispita u osnovnom obrazovanju. Završni ispit biće održan 23, 24. i 25. juna.

ГРЕШКЕ НЕ СМЕ ДА БУДЕ: Ружић са организаторима мале матуре

Foto Tanjug

- Završni ispit polagaće više od 68.000 učenika i naš zajednički cilj je da ga organizujemo na najbolji mogući način.  Ne sme da nam se desi ni jedna greška. I ne sme biti propusta koji će na bilo koji način ugroziti čitav proces a za koji je odgovoran ljudski faktor - izjavio je ministar Ružić.  On je najavio drastične kazne za eventualne propuste u organizaciji i sprovođenju završnog ispita.

On je zahvalio svima na predanom radu i izrazio uverenje da ovogodišnjem završnom ispitu neće doći do nepravilnosti.

U pripremi i organizaciji  završnog ispita, pored Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nastavnika u školama,  učestvuju i kabinet predsednice Vlade, Kancelarija za IT i eUpravu, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavod za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, JP „Pošte Srbije“, Fakultet organizacionih nauka (testmaster), Eonsistem, esDnevnik, Ministarstvo zdravlja i Privredna komora Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo