MINISTAR NEBOJŠA STEFANOVIĆ O NAORUŽAVANJU: Govorio o oružju koje kupuje Zagreb, pa poručio - Srbija snagom svoje vojske čuva slobodu

Z. GRUMIĆ

01. 06. 2021. u 23:39

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je večeras u Novom Sadu da Srbija nabavlja naoružanje ne sa ciljem da ugrozi bilo koga nego da snagom svoje vojske čuva i garantuje svoju slobodu, nezavisnost i samostalnost.

МИНИСТАР НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ О НАОРУЖАВАЊУ: Говорио о оружју које купује Загреб, па поручио - Србија снагом своје војске чува слободу

Foto: N. Karlić

- Srbija koja ima jaku vojsku je jaka i takva može da garantuje svojim građanima bolju ekonomiju i bolji život – istakao je Stefanović odgovarajući na pitanja novinara, posle obilaska radova na izgradnji kovid bolnice na Mišeluku u Petrovaradinu.

Naša jaka vojska može da bude i faktor odvraćanja za svakoga ko pomisli da bi silom oružja mogao da nešto uradi u Srbiji,  poručio je on i dodao da smo mi danas najjača vojna sila među državama nastalim od bivše Jugoslavije.

- To što Hrvatska kada dobije "pancer" haubice ili helikoptere to posmatra kroz prizmu odnosa prema Srbiji, nas naročito ne zanima. Mi smo tu da štitimo svoju zemlju da garantujemo našu slobodu i samostalnost a što se tiče svih drugih, ja bih im preporučio da brinu o svojim državljanima, svojoj zemlji i ekonomiji a mi ćemo voditi politiku koju smo zacrtali.

Stefanović je podsetio na to da je predsednik Aleksandar Vučić mnogo puta istakao da Srbija vodi politiku mira, dobrosusedskih odnosa, odnosno politiku koja znači stabilnost u regionu.

- Bez mira i stabilnosti nema ni novca, investicija niti boljeg života - zaključio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!