"SRBIJA NE SME DA STANE, BAŠ KAO I MEŠANJE ČVARAKA" Radići o poseti predsednika Vučića za "Novosti": Uvek nam je drago da ga ugostimo (FOTO)

M. Škorić

26. 11. 2023. u 07:00

"SRBIJA ne sme da stane, baš kao i mešanje čvaraka". Ovako za "Novosti" govore Radići, porodica koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao juče u mestu Šupljak kod Subotice.

СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ, БАШ КАО И МЕШАЊЕ ЧВАРАКА Радићи о посети председника Вучића за Новости: Увек нам је драго да га угостимо (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Kako nam je ispričao Lazar Radić, širom Srbije, pa tako i u Subotici, tradicija je da se svakog novembra sprema svinjokolj, a ove godine Radići su imali i posebnog gosta - predsednika Aleksandra Vučića.

- Drago nam je što nas je predsednik posetio. On je bio ovde isto tako za svinjokolj i pre dve godine - govori Lazar i dodaje da je su sa predsednikom razgovarali o porodici i poslu.

Kako Radić priča za "Novosti" predsednik je bio od velike pomoći i tvrdi da se odlično snašao. Lazar kaže da je njegov brat otkrio predsedniku tajnu pravljenja dobrih čvaraka, te da se i malo našalio rekavši da "Srbija ne sme da stane, isto kao i mešanje čvaraka".

Foto: Privatna arhiva

Radići su potom, domaćinski, ugostili predsednika Srbije iznevši bogatu trpezu, ali kažu da mu se najviše svideo proizvod koji su zajedno napravili.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić se ovim povodom oglasio na svom zvaničnom Instagram i Tiktok profilu gde je napisao:

- Posetio sam domaćinsku kuću porodice Radić, u mestu Šupljak kod Subotice i imao priliku da bar nekoliko minuta pomognem u pravljenju ovogodišnjih čvaraka. Razume se, probao sam i čvarke, i kobasice, i slaninu, ama baš sve što su Radići za svoje goste i ukućane pripremili. Htedoh da prećutim, ali na kraju je na red došla i štrudla sa makom. Porodica je stub Srbije, a običaji su ono što nas je odražalo. Živela Srbija!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (39)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave