I LOZNICA USKORO NA MAPI UEFA: Zahuktali se radovi na izgradnji velelepnog sportskog objekta (FOTO)

V. Mitrić

19. 02. 2022. u 20:10

RADOVI na izgradnji novog stadiona u Loznici, na Lagatoru, zahuktali su se pa bi vrlo brzo i građani ovog dela Srbije mogli da uživaju u fudbalskim mečevima na velelepnom sportskom objektu po UEFA četiri zvezdice standardima!

И ЛОЗНИЦА УСКОРО НА МАПИ УЕФА: Захуктали се радови на изградњи велелепног спортског објекта (ФОТО)

FOTO: V. Mitrić

Kako nam je potvrdio gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, ovo grandiozno delo koje raste iz dana u dan jedan je od najdražih darova Loznici i Lozničanima, koje je obezbedio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao što je reč i o drugim velikim investicijama u gradu i novom zapošljavanju.

- Stadion će vrlo brzo biti ne samo jedan od zaštitnih znakova grada i Srbije, već i mesto gde će moći da se afirmišu ovdašnji sportisti, sportski radnici i drugi pregaoci u toj oblasti, ne više u lokalnom i regionalnom smislu, već evropskom i svetskom - kaže Petrović.

- Kako ne bismo bili srećni i zadovoljni ovako nečim u čijoj izgradnji i mi učestvujemo na dogovoren i utanačen način, jer je, pored ostalog, reč o investiciji od 3,6 milijardi dinara - kaže Petrović.

Stadion će imati 8.200 mesta... glavni teren će posedovati grejanje, objekat će biti osvetljen reflektorima, a pomoćni teren, sa veštačkom travom, takođe će biti pokriven reflektorima, baš kao i parking-prostor, podzemne garaže... Tu će biti teretane, sauna, sala za borilačke sportove, poslovno--sportsko zdanje, pa sve zaista predstavlja istinski dobru priču iz ovog dela Srbije.

- Ovo će biti i velika promocija za naš grad i kraj, mogućnost za mnoge iskorake, ne samo sportske, već turističke, privredne i kulturne - kaže Dejan Stalović, gradski menadžer.

- Predsednik Vučić pogledao nas je na najbolji mogući način i na tome smo mu svi, od srca zahvalni. Ovde će biti značajne sportske priredbe. Loznica ulazi na mapu UEFA, a šta to znači ne treba naročito da se crta i objašnjava. Radovi će biti završeni na vreme. Jedva čekamo da se otvori stadion na mestu starog, koji je bio daleko ispod svih normi.

Zane Šaulić, odbornik u Skupštini grada, kaže da je, praktično, rastao na starom stadionu i oko njega, ali da i kad je najviše maštao, "nije mogao da izmašta da će u njegovom gradu, i komšiluku, nići tako grandiozan stadion za poštovanje evropskog i svetskog fudbala.

BONUS VIDEO: Astronomski sat u Pragu, jedna od najvećih atrakcija grada

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega