Milov režim uzvraća udarac: Sveštenstvo iz Nikšića i Podgorice OPET U POLICIJI, Novljani čekaju da otac Nikola bude pozvan

V. K./V.V.

28. 06. 2020. u 22:34

Predsednik Crkvene opštine Nikšić Ratko Krivokapić pozvan na informativni razgovor u stanicu policije

Милов режим узвраћа ударац: Свештенство из Никшића и Подгорице ОПЕТ У ПОЛИЦИЈИ, Новљани чекају да отац Никола буде позван

Policija u crkvi Svetog Arhanđela Mihaila/Foto: V.V.

Predsednik Crkvene opštine Nikšić Ratko Krivokapić pozvan na informativni razgovor u stanicu policije.

Nešto kasnije, kako nam je javio naš dopisnik, otac Branko Tapušković je nako molebana u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici pozvan na informativni razgovor u policiju.

Ranije danas u hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću održan je moleban pred više hiljada ljudi. Potom se verni narod Nikšića uputio u krsni hod bez sveštenstva koje je pozivalo građane da uđu u hram.

ISPRED CRKVE SV ARHANĐELA MIHAILA POLICIJA POZVALA NAROD DA SE RAZIĐE

Moleban u crkvi Svetog Spasa na Toploj okupio je i večeras kao i uvek veliki broj vernika, koji su nakon toga mirno, NJegoševom ulicom, spontano krenuli ka Starom gradu i crkvi Svetog arhandjela Mihaila. Uvek hrabro, s verom i jasnom porukom " Ne damo svetinje!". U crkvi Sv arhandjela Mihaila bila je nekolicina policajaca koji su ih pozvali da se razidju.

Otac Nikola Todorović ponovio je tu molbu i pitao okupljene "branimo li svetinje" a začuo se gromglasan odgovor "Branimo!".

-Čestiti ljudi drže do reči. Bilo i biće. Niko nikog ne hapsi, došli su samo da nam kažu da se raziđemo, objasnio je otac Nikola i pozvao okupljene da pozdrave policajce koji su izašli izcrkve.

Narod je negodovao, poručivao da njima nije mesto u crkvi, da su bili u Budvi, ali su ipak mirno pristali da se raziđu i ponovo se uputili ka crkvi Svetog Spasa. Poručili su da će tu sačekati rasplet i proveriti da li će neko od sveštenika biti možda pozvan na informativni razgovor.

Nešto pre 12 časova, svi sveštenici su pušteni na slobodu.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije