Kako se Beograđani ponašaju 1. dana vanredne situacije: Da li se mere poštuju samo gde preti kazna?

NovostiOnline

subota, 04. 07. 2020. u 19:57

Како се Београђани понашају 1. дана ванредне ситуације: Да ли се мере поштују само где прети казна?

Foto: N. Skenderija

Gradski Štab za vanredne situacije uveo je u Beogradu vanrednu situaciju, ne vanredno stanje, a to podrazumeva da su donete određene definisane mere koje su stupile na snagu od noćas
PRVI DAN po proglašenju vanredne situacije u Beogradu njegovi stanovnici su prihvatili maske i vizire kao obavezne aksesoare kada ulaze u zatvoreni prostor.


U pekarama, apotekama, buticima... Niko ne proba novu haljinu ili čeka u redu za sendvič, bez zaštite preko lica ili nosa.


Dok u šetnji još i idu otkrivena lica, retko ko se usuđuje da u prevoz ili prodavnicu uđe, a da se prethodno ne postara da i sebe, i druge ne zaštiti od pretećeg korona virusa, prenosi Telegraf.rs.


Podsetimo, od sinoć su u Beogradu krenule da se primenjuju vrlo važne i neophodne mere, kojima je preciziran broj do stotinu ljudi u zatvorenom prostoru, na otvorenom 500, uz distancu od jedan i po metar, dok ugostiteljski objekti neće raditi od 23 do 6 sati.


Pročitajte i:Kako se Beograđani ponašaju 1. dana vanredne situacije: Da li se mere poštuju samo gde preti kazna?


Gradski Štab za vanredne situacije uveo je u Beogradu vanrednu situaciju, ne vanredno stanje, a to podrazumeva da su donete određene definisane mere koje su stupile na snagu od noćas.


Zatvaranje grada bilo bi moguće kao mera ukoliko bi se proglasilo vanredno stanje, pojasnio je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije