NOVO parkiralište JKP "Parking servis" u naselju Belvil, kapaciteta 426 parking-mesta, otvoreno je u sredu. Izgradnja je trajala pet meseci, a zvanično su ga pustili u rad zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Vesić je rekao da je izgradnjom novog parkirališta, nekoliko dana pre roka, rešen problem parkinga za sve građane koji žive u ovom delu grada.

- Izgradnjom smo obezbedili mesta i za ljude koji rade u ovom delu Beograda - rekao je zamenik gradonačelnika. - Budući da se u neposrednoj blizini nalazi i vrtić, roditelji koji dovoze decu u obdanište imaju posebnu pogodnost, odnosno pravo da koriste parking 15 minuta bez nadoknade. Osim toga, obezbeđena je posebna cena parkiranja za građane koji žive u neposrednoj blizini.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković rekao je da je na parkiralištu postavljen sistem za prepoznavanje tablica, putem koga se rampe automatski podižu, pa se na taj način lakše i brže izlazi sa parkirališta.

- Parking je pod stalnim video nadzorom kontrolno-operativnog centra "Parking servisa" i korisnici u svakom momentu mogu da se obrate operateru za eventualnu pomoć oko korišćenja ili plaćanja parkiranja - rekao je Čupković.

Parkiralište se prostire na 12.000 kvadratnih metara između ulica Marka Hristića, Jurija Gagarina i Đorđa Stanojevića, a 405 mesta je na raspolaganju vozačima putničkih automobila, dok je 21 mesto rezervisano za vozila osoba sa invaliditetom. Ima dva ulaza i izlaza ka Ulici Marka Hristića, a po jedan ulaz i izlaz ka Ulici Đorđa Stanojevića. Objekat je u sistemu info-tabli, pa korisnici u svakom momentu imaju informaciju o broju slobodnih parking-mesta na ovom parkiralištu.


PO SATU - 70 DINARA

PARKIRANjE po satu košta 70 dinara, cena dnevnog jednokratnog parkiranja je 1.000 dinara. Određeni broj parking-mesta je odvojen za stanare zgrada na području oivičenom ulicama Jurija Gagarina, Bulevar Crvene armije, Đorđa Stanojevića i Marka Hristića.

Mesečna pretplata 00-24 časa za njih iznosi 3.500 dinara, dok je parkiranje radnim danom 17-8 i vikendom od petka u 17 časova do ponedeljka ujutru 2.000 dinara. Redovna cena za mesečno parkiranje svakoga dana 7-18 sati je 3.500 dinara, a 00-24 časa je 7.000 dinara.