SEZONA rekreativnog plivanja u zatvorenom bazenu u Sportskom centru "Tašmajdan" zvanično je počela u ponedeljak, uz obavezno poštovanje svih propisanih mera zaštite. Rekreativci će na "Tašu" moći da uživaju u plivanju radnim danima od 6.00 do 9.00 i svakog dana od 12.00 do 17.00. Dva metra rastojanja moraće da se poštuje u vodi i van nje.

- Pridržavamo se svih preporuka koje se tiču rada bazena i spa centara koje je izdao Gradski zavod za javno zdravlje. Svim korisnicima se meri temperatura, postavljena je dezobarijera na ulazu u centar, a dezinfekcija prostora obavlja se po smeni korisnika - objašnjava, za "Novosti", Milan Novović, direktor SC "Tašmajdan". - Spasilačka služba je dobila uputstva da vodi računa da se korisnici pridržavaju svih propisanih mera zaštite. Zbog dva metra rastojanja i u vodi i van nje morali smo da utvrdimo maksimalan broj korisnika koje možemo da primimo, a on iznosi 80 na naših 1.200 kvadrata.

Ljubitelji plivanja uželeli su se vode, pa je u jutarnjem terminu od 6.00 bazen na "Tašu" posetilo oko 40 ljudi. Prema rečima našeg sagovornika, sugrađani se nisu žalili na obavezno merenje temperature, koje se obavlja na blagajni sportskog centra.

Zatvoreni bazen je novu sezonu dočekao u novom ruhu, pošto je pauza od dva i po meseca iskorišćena za obavljanje određenih popravki.

Što se tiče otvorenog bazena koji se trenutno renovira, direktor SP "Tašmajdan" Novović kaže da se nada da će ovi radovi biti završeni u planiranom roku - do 30. juna.

Iz Sportskog centra "Tašmajdan" apeluju da posetici na bazen donose sopstvena sredstva za higijenu, kao i da se tuširaju pre i nakon korišćenja bazena, uz držanje obavezne distance od minimum dva metra u bazenu i oko njega.


ZAMENA NEISKORIŠĆENIH KARATA

MESEČNE karte koje su korisnicima izdate od 15. februara do 15. marta 2020. godine biće zamenjene, a na novoj ulaznici biće nadoknađeni neiskorišćeni termini za navedeni period. Godišnje karte biće produžene za period u kojem nije bilo moguće korišćenje bazena. Zamena karata omogućena je na blagajni bazena.