Obezbeđen novac za radove u opštini Grocka: 84 miliona dinara u infrastrukturu

J. D.

četvrtak, 21. 05. 2020. u 07:41

Обезбеђен новац за радове у општини Гроцка: 84 милиона динара у инфраструктуру

INVESTICIJA Asfaltiranje gročanske ulice/Foto: Beoinfo

Gradska opština Grocka do kraja 2020. uložiće 84 miliona dinara u infrastrukturu. Ujedno, gradiće se ambulante u Pudarcima, Kamendolu i Leštanima
NA teritoriji opštine Grocka ove godine biće uloženo oko 84 miliona dinara za uređenje putne infrastrukture. Takođe, planira se i početak radova na izgradnji dve zdravstvene stanice u Pudarcima i Kamendolu, dok se za novu ambulantu u Leštanima očekuje usvajanje urbanističkog plana kako bi se krenulo sa izgradnjom.

Nadležni iz ove lokalne samouprave, planiraju i da počnu sa radovima na izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode u Umčarima. Vrednost ovih radova koje će finansirati Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju biće oko 99 miliona dinara. Opština će iz svojih sredstava finansirati bušenje tri nova bunara u Vrčinu, Umčarima i Grockoj.


- Nakon ukidanja vanrednog stanja nastavili smo sa realizacijom ugovorenih poslova, a pre svega putne infrastrukture i za dva do tri meseca biće završeni svi radovi na uređenju nekategorisanih puteva - ističu nadležni iz GO Grocka. - Takođe, sve redovne aktivnosti koje se tiču nekog tekućeg održavanja javnih površina odvijaju se planiranom dinamikom.


Do kraja godine biće završeni i radovi na rekonstrukciji objekta namenjenog Centru za kulturu koji se nalazi u Gročanskoj čaršiji. Novi objekat biće ujedno i bioskopska sala sa oko 300 mesta za sedenje i velikom pozornicom.


U planovima za ovu godinu je i izgradnja novog večnog počivališta u Kaluđerici.


KALUĐERICA

POČETKOM godine Evropska investiciona banka odobrila je bespovratnu pomoć za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Kaluđerici. Istim aranžmanomom finansiraće se i izgradnja fabrike otpadnih voda u Ostružnici.


Komentari (2)

Milanka

22.05.2020. 13:39

Kada ce doci na red asfaltiranje kraka ulice Kruzni put u blizini igralista u Lestanima? Neke okolne ulice su asfaltirane 2-3 puta vec, a mi jos ni jedan asfalt nemamo. A kontaktirali smo vise puta nadlezne, i dolazili su da vide gde je i koliko treba da se asfaltira, i fotografisali sve, jos u februaru mesecu. I od tada vise se niko ne oglasava. Niti se javljaju na telefon. Sramota!