Prestoničke službe aktivne tokom najduže zabrane kretanja: Nema predaha za komunalce

S. B. M.

06. 04. 2020. u 06:47

Престоничке службе активне током најдуже забране кретања: Нема предаха за комуналце

Na ulicama prestonice najviše je bilo radnika "Čistoće" Foto D. Milovanović

Narednih dana biće dezinfikovano 2.200 zgrada
GRADSKI komunalni sistem funkcionisao je tokom ovog vikenda i najduže zabrane kretanja od uvođena vanrednog stanja kako treba, pošto građani moraju da dobiju osnovne komunalne usluge. Ovo je juče kazao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, naglasivši da se na ulicama nalazi 1.083 maksimalno zaštićenih radnika i 308 vozila.

- Iz Operativog centra se koordinira rad čitavog komunalnog sistema. Na ulicama prestonice najviše je bilo radnika "Gradske čistoće" oko 450, a sa 16 pikapova radimo dezinfekciju međublokovskih površina. Tu je i 300 radnika Beogradskog vodovoda i kanalizacije. Peremo ulice hlorom sa više od 50 cisterni i pored toga u ovom trenutku je angažovano čak 20 kompanija koje dezinfikuju ulaze u stambenim zgradama. Grad radi 2.200 ulaza koje treba da dezinfikujemo u narednih sedam dana. U subotu su, podsećam, na 18 lokacija već postavljeni tankovi odakle građani, od danas besplatno mogu da natoče deznfekciona sredstva - pojasnio je Vesić.

Kako je dodao, na terenu je i 80 radnika Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju, koji ima 40 vozila za dezinfeciju važnih površina. Podsećamo, ovaj Zavod će od danas raditi na testiranju na virus korona i to po 1.000 testova nedeljno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije