Izmene na koridorskim linijama: Više vozila do Ripnja i Nove Pazove

Novosti online / S. B. M.

24. 03. 2020. u 21:28

Измене на коридорским линијама: Више возила до Рипња и Нове Пазове
Grad Beograd nastoji da sve donesene odluke u vezi sa organizacijom prevoza budu prilagođene ljudima koji imaju radne obaveze

Sekretarijat za javni prevoz korigovao je večeras trase i stajališta za gradske koridorske linije. Sada je sve prilagođeno realnom stanju na terenu. Greške koje su se potkrale zbog brzine i kratkog roka koji su nadležni u ovom Sekretarijatu napravili prilikom paniranja koridosrskih linija, sada su ispravljene.


Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je danas da Grad Beograd nastoji da sve donesene odluke u vezi sa organizacijom prevoza budu prilagođene ljudima koji imaju radne obaveze i najavio nove mere u vezi sa tim.


Tako će sutra ujutru umesto jednog autobusa, put Stare Pazove krenula dva vozila u jutarnjem intervalu, pošto je linija L20 Blok 45 - Nova Pazova bila krcata prethodna dva dana. To će biti urađeno i sa linijom L30 koja od Slavije vozi ka Ripnju - naveo je Nikodijević i pojasnio da je koridorski prevoz, pre svega, prilagođen zdravstvenim radnicima, pripadnicima vojske, policije, ljudima koji rade u državnim i komunalnim službama, a takođe i onima koji rade u privatnom sektoru, naročito u prodavnicama, apotekama i slično.


Kako je za "Novosti" objasnio Sekretar za saobraćaj Jovica Vasiljević, zbog kratkog roka koji su imali da naprave nove trase linija javnog prevoza, pri brzini nisu uzete režimke izmene saobraćaja u obzir, pa su sada vremena polazaka korigovana.


Baš zato su ekipe "Laste" i "GSP " u ponedeljak i utorak proveravale kako stvari na terenu funkcionišu i ima li potrebe za korekcijom linija i vremena polazaka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Goran Šušnjar

24.03.2020. 21:40

Sta je sa linijom do Aerodruma umesto 72 ili 860 i.Dosta ima radnika koji rade tamo a nema koridorskog prevoza.

maja

25.03.2020. 21:05

Mislim da je prigradska linija Lasta preko Avalskog puta neopravdano zapostavljena. Radim od 07 do 15 casova, a povratak imam tek u 20 casova uvece. Iako do Ralje po ovom vandrednom rezimu ne ide preko Avale nijedna gradska linija prevoza, ima dosta ljudi koji mora da ide na posao svaki dan inace ce dobiti otkaz. Prevoz nam je preko potreban, bar jedna gradska linija tipa 408, te apelujem na sve nadlezne u ime gradjana Avale, Zuca, Prnjavora, Tresnje,Kovione, Ralje, Malog Popovica.