Sekretarijat za javni prevoz korigovao je večeras trase i stajališta za gradske koridorske linije. Sada je sve prilagođeno realnom stanju na terenu. Greške koje su se potkrale zbog brzine i kratkog roka koji su nadležni u ovom Sekretarijatu napravili prilikom paniranja koridosrskih linija, sada su ispravljene.


Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je danas da Grad Beograd nastoji da sve donesene odluke u vezi sa organizacijom prevoza budu prilagođene ljudima koji imaju radne obaveze i najavio nove mere u vezi sa tim.


Tako će sutra ujutru umesto jednog autobusa, put Stare Pazove krenula dva vozila u jutarnjem intervalu, pošto je linija L20 Blok 45 - Nova Pazova bila krcata prethodna dva dana. To će biti urađeno i sa linijom L30 koja od Slavije vozi ka Ripnju - naveo je Nikodijević i pojasnio da je koridorski prevoz, pre svega, prilagođen zdravstvenim radnicima, pripadnicima vojske, policije, ljudima koji rade u državnim i komunalnim službama, a takođe i onima koji rade u privatnom sektoru, naročito u prodavnicama, apotekama i slično.


Kako je za "Novosti" objasnio Sekretar za saobraćaj Jovica Vasiljević, zbog kratkog roka koji su imali da naprave nove trase linija javnog prevoza, pri brzini nisu uzete režimke izmene saobraćaja u obzir, pa su sada vremena polazaka korigovana.


Baš zato su ekipe "Laste" i "GSP " u ponedeljak i utorak proveravale kako stvari na terenu funkcionišu i ima li potrebe za korekcijom linija i vremena polazaka.