Neće da dovrši stan iz - inata: Mira godinama čeka da investitor osposobi prostor u Borči

G. NOVAKOVIĆ

22. 02. 2020. u 08:16

Неће да доврши стан из - ината: Мира годинама чека да инвеститор оспособи простор у Борчи

Objekat u Ličkoj ulici broj 12a; Foto K.Mihajlović

Malobrojne useljene komšije o svom trošku završavale radove

ZBOG hira investitora, Mira Todorović već pet godina ne uspeva da se useli u stan u Ličkoj ulici na broju 12a u Borči. Iako ga je platila po dogovorenoj ceni, godinama čeka da se stambena jedinica u prizemlju novoizgrađene zgrade završi, a povrh svega trpi i to što je kabl za struju provučen kroz njen stan. Na sve ove nevolje, građevinar Nenad Đurović kaže jedno - mogu da rešim, ali neću!

Da sve može da krene naopako kada se kupi stan u izgradnji, po više nego povoljnim uslovima, svedoči primer sugrađanke sa Palilule.

Kako nam je ispričala Mira Todorović, u završen stan trebalo je da se useli još 1. septembra 2015. godine. Od tada, sudila se sa investitorom Đurovićem, dobila presudu, proces je vraćen na početak jer zbog promene adrese stanovanja investitor nije dobijao poziv, pa se nije ni pojavljivao na ročištima. Za sve to vreme, njeni zidovi još su goli.

- Molila sam ga da mi završi stan, ali on odugovlači. Ne mogu da verujem da me je ovako izigrao. Nemam novca sama da ga završim, kao druge komšije koje su se uselile. Povrh svega, kroz moj stan je razvučen električni kabl od ulaznih vrata i proteže se kroz dnevnu sobu. U strahu sam, može svašta da se dogodi i ja ću ispasti kriva - jada se Mira.


PROČITAJTE JOŠ: Muke žitelja Kondine ulice zbog izgradnje višespratnica: Pešaci, PREĐITE na drugo gradilište!

Mira Todorović

Prema rečima naše sagovornice, kabl pod naponom je razvučen dok još nije imala ključ od stana, letos. Ipak, posle mnogo molbi, baš kad i novinarska ekipa, na njena vrata došli su i električar, i investitor Nenad Đurović. Kako joj je rekao, elektroinstalaciju će da skine, stan neće završiti. Reč je o internom problemu sa porodicom, o kom nije želeo da razgovara sa reporterima "Novosti" pred Mirom.

Ipak, u telefonskom razgovoru, Đurović je ponudio argumentaciju po kojoj on zapravo ima sukob sa širom porodicom naše sagovornice:

Foto K.Mihajlović

- Oni žive na posedu na kojem godinama želim da gradim kompleks od 5.000 kvadrata. Budući da neće da napuste lokaciju, trpim štetu od oko dva miliona evra. Mogu da rešim problem Todorovićeve, ali neću dok njena rodbina ne pristane na dogovor!


PRIVREMENO REŠENjE

PREMA rečima investitora Nenada Đurovića, električna instalacija koja je provučena kroz stan Mire Todorović u prizemlju, trebalo je da bude privremeno rešenje, dok se ne prikači na trafostanicu. Električar je, kako Đurović tvrdi, nekoliko puta dolazio na Mirina vrata kako bi ga skinuo, ali, ona ga, navodno, nije puštala u stan. Sa druge strane, Todorovićeva to negira.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

NeshKO

22.02.2020. 08:28

Kakva ucena. Dok se ne iseli njena tamo neka familija, ja neću da joj završim stan. Sramota.

Nikola Kostić

22.02.2020. 09:00

Mafijaš ucenjuje! Plaćen ti stan! Tvoja je obaveza da ga dovedeš u stanje primene. Ucenjuješ ženu samo zato što njena šira familija odbija da ti pokloni zemljište za siću. Ovo nije samo za zatvor nego i za Lazu.

Nebojša

22.02.2020. 09:08

Ocigledno ovaj investitor misli da Stojankin zakon ne vazi i da se nece primenjivati jer misli da ova zena nije Stojanka. Da se zakon primeni 3 do 4 puta investitori i izvodjaci radova bi sve postovali sigurno.

Jahac

22.02.2020. 12:13

Koliko vidim sudjenje je vraceno na pocetak i vrlo je verovatno da kupac ovde karikira informacijama. Moje neko vidjenje

Mihailo Vuković

22.02.2020. 12:57

Ovakvih slučajeva ima na hiljade samo u Beogradu. Puno ovakvih investitora uživa neskrivenu zaštitu pravosuđa. Moje stanove u Gostivarskoj 4 investitori već 17 godina odbijaju da dovrše i pored 4 nalaza sudskih veštaka, koji su svi potvrdili moje tužbe. Ugovor o zajedničkoj izgradnji ima čak i klauzulu ,, ključ u ruke'' ! ?

Jahac1

22.02.2020. 13:19

Ako neko nije video, ovde pise da investitor ima argumente i dokaze da su ljudi nasilno i bespravno useljeni na njegovu lokaciju, zbog toga on trpi milionsku stetu.

Lopovi

24.02.2020. 17:48

Igrom slučaja upućen sam u priču i pratim je već nekoliko godina. Dotični je čini mi se kadar SPS-a i nažalost ova žena nije usamljen slučaj u ovoj zgradi. Dotični je izverzirani muljator ali pravda će ga stići kad tad to je sigurno. Naravno ova priča o široj famili je izmišljena (poznajem ih) i ista familija je tužila dotičnog. Ali kao što rekoh, iskusan je to muljator.