Grad prodaje “Veterinu”, Apoteku Beograd, a uskoro oglasi za Sava centar i Beograđanku

M. S.

16. 01. 2020. u 13:00

U planu otuđenje objekata koji nisu u sistemu komunalne infrastrukture

Град продаje “Ветерину”, Апотеку Београд, а ускоро огласи за Сава центар и Београђанку

Biće utvrđena vrednost objekata ali i brenda na prodaju Foto P. Milošević

GRAD Beograd planira da proda sve objekte iz svoje nadležnosti koji nisu u sistemu gradske komunalne infrastrukture. Na taj način u ruke zainteresovanih kupaca otići će Sava centar i "Beograđanka", kao i "Apoteka Beograd". Kao što je bilo najavljeno ranije, a o čemu su "Novosti" pisale, Grad je planirao da, osim od "Apoteke", digne ruke i od "Veterine Beograd".

Pre samog oglašavanja prodaje, biće utvrđena vrednost, ali ne samo objekata već i brenda koji će biti prodat. Kako je naveo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, sva imovina koja nije u funkciji komunalnog sistema grada trebalo bi da bude prodata.

- Prodaćemo apotekarsku ustanovu jer Grad Beograd, kao i svi moderni gradovi, treba da se bavi onim što pruža građanima, a to je komunalni sistem - istakao je Vesić. - Nema potrebe da se bavi poslovima koji nisu komunalna delatnost.

POD ZAŠTITOM ZAVOD za zaštitu spomenika pokrenuo je proceduru upisa Sava centra u registar kulturnih dobara. Rekonstrukcija ovog kongresnog centra, kako je naveo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, otvoriće još najmanje desetak novih hotela.

Kada je reč o "Beograđanki", Vesić kaže da će partner morati da uloži određen novac i neće smeti da menja namenu zgrade.

I Sava centar očekuje ista sudbina, a nakon što se ispune zakonske procedure, bude raspisan tender za prodaju.

- Insistiramo da Sava centar ostane zaštićen i da se u narednih pet godina uloži najmanje 50 miliona evra u rekonstrukciju i da se zabrani prenamena - rekao je Vesić.

U martu prošle godine, na sednici Skupštine grada, bilo je reči o tome da Grad izađe iz pojedinih gradskih preduzeća. Kako je tada istakao Vesić, kao što Grad nije trebalo da upravlja PKB, ne treba ni da se bavi prodajom lekova. Tada je rečeno i da "Veterina" može da se bavi zbrinjavanjem pasa iako nije gradska.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nikola

20.06.2020. 18:54

У реду продајте. Али ајде постепено да продате а да ми грађани купимо акције. Овако ће апотеке отићи богатој страној фирми после чега идепоскупљењењ лекова и ћао.