Grad diže ruke od Veterine i Apoteke?

M. S.

06. 03. 2019. u 15:28

Goran Vesić najavio da će Grad, možda, izaći iz preduzeća koja ne obavljaju komunalnu delatnost. Ne treba Grad da se bavi prodajom lekova, bilo da je reč o onim za životinje, kao ni humanim

Град диже руке од Ветерине и Апотеке?

Stav je da Grad ne treba da se bavi prodajom lekova, Foto A. Stevanović

GRAD Beograd mogao bi da izađe iz pojedinih gradskih preduzeća, koja primarno ne obavljaju komunalnu delatnost. Kako je na sednici Skupštine grada izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, to bi moglo da se dogodi sa "Apotekom Beograd" i "Veterinom Beograd".

Govoreći o koncesiji za Sava centra, kojim bi neka od izabranih firmi upravljala, pa posle isteka ugovorenog perioda, najveću kongresnu dvoranu ponovo vratila Gradu, Vesić se dotakao i drugih gradskih preduzeća. Kako je rekao, kao što Grad nije trebalo da upravlja PKB - po njegovom mišljenju ne bi trebalo da se bavi ni prodajom lekova.

- Ne treba Grad da se bavi prodajom lekova, bilo da je reč o onim za životinje, kao ni humanim - obrazložio je Vesić za "Novosti". - Smatram da treba da izađemo iz svih poslova koji nisu komunalni. Ne treba da upravljamo ni Sava centrom. "Veterina", na primer, može da se bavi zbrinjavanjem pasa iako nije gradska. Grad treba da se bavi prevozom, putevima, vodosnabdevanjem. Nikakva odluka u vezi s tim nije još doneta, ali to je moj stav.

Veterina Beograd bila je registrovana kao ustanova, da bi na preporuku Državne revizorske institucije (DRI) jer je zoohigijena komunalna delatnost, i odlukom Skupštine grada, pre tri godine postala javno-komunalno preduzeće. Tada je morala da usvoji sve delatnosti u vezi sa veterinom, poput uzgoja krava, goveda, svinja i živine, kako bi mogla da ostane preduzeće.


SLUČAJ PKB

PRE nego što je PKB prodat kompaniji Al Dahra, Grad je usvojio odluku o prenosu akcija koje su bile u njihovom vlasništvu na Republiku. Na taj način Grad je izašao iz PKB.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Kostadin

08.03.2019. 05:31

Posle rata ste oteli sve apoteke. Zatim ste pola veka u apotekama zapošljavali supruge i prijateljice funkcionera. Preko apoteka ste proturali robu i lekove povlašćenih velefarmacija. Sada kada nema više šta da se pokrade izdajete apoteke u zakup ali da zadrže sve partijske kadrove sa zatečenim LD. Sada kada su apoteke zadužene do ludila i imaju prekobrojne radnike neko treba da uloži kapital i daje lekove sirotinji za džabe.

realmost u srbiji

12.03.2019. 16:45

Da ne nameravaju možda veterinu za siću da prodaju Aveniji MB pa da mogu po BG (kao što već rade sa ostatkom Srbije) da hvataju pse, naplaćuju od poreskih obveznika vakcine, sterilizacije, lečenja, hranu, smeštaj a da zapravo ubijaju pse i izbacuju okolo po njivama i putevima da crkavaju od gladi, žeđi ili pod nečijim točkovima?Toliki milioni su plaćeni takvim i drugim "firmama" da bi dosad i problem sa pitonima na Floridi bio rešen a kamoli problem pasa u Srb.