NEZADOVOLjNI žitelji Zvezdare, Profesorske kolonije i Hadžipopovca, kao i aktivisti inicijative "Vratimo trolu 28", okupili su se u petak veče u Vasinoj ulici na protestu zbog ukidanja linije javnog gradskog prevoza.

Nekoliko desetina građana blokiralo je ulicu tačno 28 minuta, tako što su sve vreme prelazili pešački prelaz. Oni su tom prilikom najavili da ukoliko ne bude bilo odgovora od gradskih vlasti, oni će nastaviti proteste u skladu sa zakonom.

- Peticiju koju smo pokrenuli potpisalo je 8.000 ljudi, predali smo je pre mesec dana gradskom Sekretarijatu za javni saobraćaj i kabinetu gradonačelnika, ali nam niko ništa nije odgovorio - rekao je Miloš Vučković iz Inicijative.

Pročitajte još - Zbog trola 19 i 28 protest od 28 minuta: Građani nezadovoljni prepunim trolejbusima najavili blokadu Vasine ulice

Vučković je dodao da su prošle srede imali sastanak sa predsednikom opštine Zvezdara Milošem Ignjatovićem, koji im je obećao da će organizovati sastanak sa gradskim čelnicima.

Podršku sugrađanima i aktivistima pružio je i jedan vozač trole, koji je tokom trajanja protesta uključio na displeju "28 Zvezdara". Kako nam je ispričao, mnogo godina je vozio baš na toj liniji, a ovo je bio njegov način da iskaže podršku okupljenima.

Zbog protesta koji se odvijao u Vasinoj, u okolnim ulicama napravila se velika kolona vozila.