Uvodi se red među dostavljače: Dve kazne za 15 minuta zbog nepropisnog parkiranja

J. Dinčić

03. 12. 2019. u 00:25

Уводи се ред међу достављаче: Две казне за 15 минута због непрописног паркирања

Foto: P. Milošević

Komunalni milicionari kažnjavaju dostavljače koji ne poštuju novu odluku o snabdevanju

PRIPADNICI Komunalne milicije u ponedeljak su do podneva napisali skoro 20 kazni dostavljačima koji su zbog isporuke robe uslužnim objektima zauzimali deo saobraćajnice. Reporteri "Novosti" su patrolirali zajedno sa milicionarima, koji su u Kolarčevoj ulici za samo 15 minuta napisali dve kazne nepropisno parkiranim dostavnim vozilima.

Pročitajte još: Od januara KAZNE za “sva četiri” u desnoj traci: Kamere će snimiti SVE VOZAČE koji blokiraju saobraćaj “samo da obave nešto”

Isporuku robe objektima koji nemaju obezbeđeno parking-mesto, a nalaze se u centralnom gradskom jezgru, tačnije u ulicama kojima prolaze linije javnog gradskog prevoza, milicionari su počeli da kontrolišu od 1. decembra. Patrole su u ponedeljak tokom celog dana krstarile od Njegoševe ulice ka Terazijama, Kolarčevom i Vasinom ulicom. Ali i u Požeškoj ulici na Banovom brdu, u Vojislava Ilića na Zvezdari i u Svetogorskoj i Sarajevskoj ulici.

- Patrole će svakodnevno kontrolisati sve lokacije u gradu i apelujemo na građane da ne parkiraju automobile na mestima koja su rezervisana za dostavna vozila jer će im biti napisane kazne, a vozila će biti uklonjena uz pomoć službe parking-servisa ako se oni ne zateknu u tom trenutku u vozilu - kaže za "Novosti" Miloš Dimitrijević iz Komunalne milicije. - Takođe, regularno parkirano dostavno vozilo na zoniranom mestu koje obavlja dostavu tokom dana, a koje ne zauzima saobraćajnicu, neće biti kažnjeno.

Novim rešenjem koje je izdao Sekretarijat za saobraćaj utvrđeno je da se kamioni dozvoljene mase iznad 12 tona do maloprodajnih objekata koji imaju parking mogu kretati samo od 9.00 do 14.00 i od 18.00 do 7.00, što je takođe kontrolisano u toku dana, ali prekršaja nije bilo.

U nedelju, prvog dana primene nove odluke o vremenu za dostavljanje robe maloprodajnim objektima na teritoriji Beograda, napisano je pet prekršajnih naloga. Na 11 rezervisanih parking mesta napisane su prijave i odneta četiri vozila. Nadležni iz Sekretarijata za poslove Komunalne milicije pozivaju sve kompanije koje se bave dostavom da poštuju odluku i robu tamo gde nema rezervisanog parking-mesta dostavljaju samo u naznačenom periodu - od 20.00 do 7.00 narednog dana.

KAZNE OD 5.000 DO 50.000 DINARA

NOVA odluka o snabdevanju usvojena je nedavno na sednici Skupštine grada, a predviđa da je dostava moguća samo u periodu od 20 do 7 sati narednog dana za one objekte koji nemaju svoje parking mesto. Svim pravnim licima, odnosno firmama koje komunalni milicionari zateknu u kršenju ove odredbe, biće napisana kazna u iznosu od 50.000 dinara i plus 5.000 za odgovorno lice. Pojedinci za isti ovaj propust biće kažnjavani od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od mesta na kojem budu zatečeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Aleksandar

03.12.2019. 06:23

na koji nacin ce funkcionisati postexpres ako u ponudi imaju opciju "sledeci dan do 12h", hoce li dostavljati u 5h? ili ce zaposliti jos 100...i vise radnika pa umesto kombijoma polako pesaka kroz grad a na ledjima paketi...

Brajan

04.12.2019. 23:04

@Aleksandar - Mogu da razvrstavaju posiljke i lakse da voze na biciklu ili motoru a za vece mogu da naprave sabirna mesta na kojima mozete podignuti vase pakete, slicno rade u Holandiji i na tim sabirnim mestima koja su u obicnim radnjama mozete podici paket ukoliko niste bili kuci tokom isporuke