Članovi udruženja CarGo raišli su se večeras oko ponoći posle dvočasovnog okupljanja na Novom Beogradu zbog, kako su naveli, oduzimanja vozila njihovom kolegi, a saobraćaj u tom delu Novog Beograda je ponovo normalizovan.

Saobraćaj je bio u prekidu na potezu od tržnog centra "Ušće" do Palate "Srbija", a normalizovan je nešto pre ponoći kada su se članovi udruženja CarGo mirno razišli, a vozilo njihovog kolege "pauk" Parking servis, ipak, odvezao.

Prethodno je direktor Udruženja Vuk Guberinić pozvao okupljene da se mirno raziđu.

"Radi vaše bezbednosti molim vas da se svi povucemo. Hvala što ste došli da sprecimo ovu nelegalnu akciju oduzimanja vozila.

Necemo praviti skandale", rekao je Guberinić.

Intervenisala je i policija, a kako su iz Udruženja rekli Tanjugu na licu mesta, privela je nekoliko njihovih članova među kojima i advokata CarGo-a.

Sve je počelo oko 22.00 sata kada su članovi ovog udruženja opkolili kamion Parking servisa u pokušaju da ga spreče da odveze automobil jednog od njihovih članova.

Oko kamiona je bilo okupljeno više desetina članova udruženja, kao i nekoliko automobila CarGoa koji su mu onemogućavali da krene.

Pojedini članovi udruženja su ležali i sedeli na kolovozu oko "pauka", a na lice mesta stiglo je i više od deset vozila interventne jedinice beogradske policije.

"Vozač je zaustavljen na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara umetnosti. Pokušavaju da mu uzmu vozilo zbog čega mu je pozlilo, a on je odvezen u bolnicu", rekli su iz Udruženja CarGo izveštaču Tanjuga.

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić rekao je za Tanjug da je vozilo kolege "nelegalno oteto, bez ijednog papira".

"Kordon policije je krenuo sa jasnim ciljem da hapsi građane koji mirno pružaju otpor", rekao je Vučić.

On je rekao da će predstavnici Udruženja večeras imati sastanak na kojem će odlučiti o daljim koracima i o tome obavestiti javnost.

"Naš cilj je da svakako ne odustanemo od institucija, ali ne isključujemo ni ulice. Bili smo svedoci protekle tri nedelje da se na ulici, izgleda, dobija pravda", rekao je Vučić, tvrdeći da se u njihovom slučaju ne krši samo zakon već i ustav koji garantuje slobodu mišljenja.