Чукарички рукавац без шута и пластике

Ш. М.

недеља, 20. 10. 2019. у 10:51

Чукарички рукавац без шута и пластике

Фото Беоинфо

Приобаље реке Саве очишћено заједничком акцијом комуналних предузећа и грађана престонице. Неколико десетина камиона било је укључено у одвожење сакупљеног отпада

ВЕЛИКА акција чишћења шеталишта и приобаља реке Саве, од Чукаричког рукавца до моста Газела организована је у суботу, а у њој су учествовала многа комунална предузећа, али и грађани престонице. Како су "Новости" већ писале, у надлежности ЈВП "Србијаводе", које су преузеле конторлу свих водотокова првог реда у престоници од "Београдвода", не спада и обављање комуналне делатности и скупљање отпада, јер тај проблем засада није решен законом.

Због тога Оштина Савски венац организује многобројне акције, како би Чукарички рукавац био очишћен од велике количине муља, ђубрета и разног отпада.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Чукарички рукавац затрпан ђубретом

У акцији учествовали су ЈКП "Градска чистоћа", "Београдски водовод и канализација", "Зеленило", као и водопривредна предузећа ЈВП "Београдводе" и "Галовица", али и велики број грађана са територије главног града. Неколико десетина камиона било је укључено у одвожење сакупљеног отпада, кабастог смећа и растиња, како би савско приобаље било лепше и приступачније посетиоцима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Miki-Zg

20.10.2019. 20:32

Svaki mjesec dana bi trebale mjesne zajednice organizirati čišćenje svojih teritorija i proglašavanje najboljih ?