POJEDINI vozači sa zoniranog parkinga u Ulici kralja Milutina u prethodnih nekoliko dana izašli su sa izbušenim gumama. Zbog oštećenja asfalta uz obeleženo mesto na parkiralištu pričinjena im je šteta u proseku od pedesetak do 100 evra po pneumatiku. Za to vreme, radnici "Parking servisa" uredno su proveravali da li su vozila propisno parkirana i da li je uplaćen parking, a i pisali kazne. Ipak, nisu našli za shodno da kratere prijave nadležnima.

Redakciji "Novosti" obratilo se nekoliko sugrađana, koji su prisustvovali nevoljama građana koji su dovodili vulkanizere ili automobile morali da odvezu u servis. Kako kažu, izrevoltirani su zbog toga što "Parking servisu" uredno plaćaju usluge, a parking im je u katastrofalnom stanju.


PROČITAJTE JOŠ: Pet škola "otišlo" na tužbe za vrtiće

- Prisustovala sam sceni kada je na jednom automobilu izbušena guma kada se vozač isparkiravao - priča Jelena J. - Zvali su policiju koja je sačinila zapisnik i tražiće nadoknadu štete koja nije mala.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", kocke su ispale iz ležišta, a vozači se u nedostatku mesta za parkiranje, svoja vozila uz veću opreznost prinuđena da ostave ovde. Neki oštećenja primete tek kad čuju pucanje gume.

U JKP "Parking servisu" rečeno nam je da njima niko iz ove ulice nije prijavio štetu na vozilima, koja je nastala usled ulegnuća parking-mesta.

- Kroz svoje redovne aktivnosti kontrole i naplate parkiranja u zoniranom području grada obavljamo i popis lokacija sa oštećenjima na parking-mestima i nakon zapaženog, zahtev za brzu sanaciju prosleđujemo JKP "Beograd put" - kažu u pomenutom gradskom preduzeću. - Nakon vašeg upita i uvida stanja na terenu, zahtev za sanaciju je prosleđen "Beograd putu".

U "Beograd putu" "Novostima" je rečeno da je reč o oštećenjima sitne kamene kocke, a da su JP "Putevi Beograda" kao upravljači javnih puteva grada nadležni za popravku, koji su potom radove poverili drugom preduzeću. Kojem, nije poznato.


PROČITAJTE JOŠ: "Kuriru" novo postolje

POPIS ŠTETE

KADA dođe do oštećenja na vozilu usled lošeg stanja na parking-mestu, korisnik štetu može da prijavi parking-kontroloru ili korisničkom servisu "Parking servisa" - objašnjavaju proceduru u ovom preduzeću. - Komisija izlazi na teren, utvrđuje okolnosti, fotografiše lokaciju i vozilo, i sačinjava izveštaj, koji se prosleđuje nadležnom organu za poslove osiguranja i naknadu štete.